Foto: tafelafzuigkap_4

Gourmetten zonder stank

Met de Tafelafzuigkap geniet je pas écht van een gezellig avondje gourmetten!

Wie ergert zich niet aan de geur en vetaanslag na het gourmetten? Twee buurmannen uit Eindhoven hebben daar nu een oplossing voor bedacht. Buurman Fred Vos: "We zouden met de familie gaan gourmetten en daarom ging ik de stad in op zoek naar een afzuigkap voor op tafel. Maar die bleek niet te bestaan!" Samen met zijn buurman werkte hij drie jaar aan de Fred & Casey Tafelafzuigkap.

Buurman Cas Sanders (Casey ): "De uitdaging was om een fluisterstil apparaat te maken met een maximale filtering." Sinds deze maand is de tafelafzuigkap op de markt. Hij staat op vier poten en hangt als het ware boven de gourmetset. Fred: "Je kunt hem ook gebruiken met een elektrische fonduepan, grillplaat enzovoort. Het vetfilter in de tafelafzuigkap vangt alle vet op en de twee geurfilters blazen gefilterde lucht uit. Gebruikers die hem getest hebben zijn enthousiast." Casey: "Mensen die hun gourmetset al lang niet meer gebruiken, kunnen nu weer gezellig gaan gourmetten!" De tafelafzuigkap wordt in Nederland geproduceerd en aan de man gebracht via de website. Fred: "We zijn druk bezig om ook winkeliers te interesseren."

Wat is de Tafelafzuigkap?

Je bent lekker aan het gourmetten met vrienden en familie, maar al gauw begint het te stinken. En drie dagen later stinkt het nog. Ook je kleren stinken een uur in de wind. Bovendien is alles bedekt met een vette aanslag. Bah!

De Tafelafzuigkap is de oplossing

Het idee van de Tafelafzuigkap ontstond een paar jaar geleden. Fred zou met zijn familie gaan gourmetten. Maar hij herinnerde zich nog de stank en de vette aanslag van de vorige gourmetavond. Dus ging hij de stad in om een afzuigkap te kopen voor zijn gourmetset. Tot zijn grote verbazing bleek zo’n apparaat niet te bestaan! Miljoenen mensen gourmetten en allemaal hebben ze last van stank en vetaanslag. Hij vertelde zijn verhaal aan zijn buurman Casey, en zo ontstond het idee voor de Tafelafzuigkap!

Nederlands kwaliteitsproduct en vakmanschap

Fred en Casey gaan niet over een nacht ijs. Als ze iets bedenken moet het ook goed zijn. Eerst hebben ze talloze filters, ventilatoren en prototypes ontworpen, gebouwd en getest. Na vele tientallen gebruikerstests leverde dat een functioneel ontwerp: de Fred & Casey Tafelafzuigkap met dubbele filterwerking, hoogteverstelling en een uiterst effectief werkende afzuiging. De volgende stap betrof het design en productierijp maken. Voorop staat dat de Tafelafzuigkap een oer-Nederlands kwaliteitsproduct moest zijn. Dat wil zeggen dat hij in Nederland wordt gebouwd en wordt samengesteld uit duurzame materialen, recycled metaal, lak op waterbasis, kartonnen verpakking enzovoort.

Aanvankelijk hadden de ontwerpers een grootschalige productie voor ogen. Om dat te financieren hebben Fred & Casey vorig jaar hulp gezocht op diverse Nederlandse crowd funding platforms. Maar daar kleefden zóveel regels en beperkingen aan, dat die plannen zijn bijgesteld. Geen grootschalige massaproductie dus, maar een kleinschalige en ambachtelijke assemblage. Dat houdt in dat elke Tafelafzuigkap met de hand wordt vervaardigd en ook, dat je waarschijnlijk rekening moet houden met een levertijd.

Bestel nu en de komende feestdagen bent je verzekerd van een originele Fred & Casey Tafelafzuigkap!

Reacties