Foto: 245840

Keuken in kurk! Combineer design, functionaliteit en ecologie met kurken vloeren en wanden

Bij het inrichten van je keuken komen veel vragen naar boven. Wat is mooi? Wat is praktisch? Wat is verantwoord?

Bij het inrichten van je keuken komen veel vragen naar boven. Wat is mooi? Wat is praktisch? Wat is verantwoord?

Met kurken vloeren en wanden sla je drie keer je slag: een eigentijdse look, een functionele oplossing én een ecologische keuze: ontdek hoe keukenproof kurk is!

Kurk is veelzijdig!

Kurk is spannender dan ooit! Anno 2010 hebben de revolutionaire kurkdessins het klassieke imago van de jaren zeventig achter zich gelaten. Dat uit zich in een waaier aan stijlen in kleuren, structuren, dessins en afwerkingen. Van sober strak tot rijkelijk gedetailleerd, van grote kurktegels tot smalle parketstroken. Kijk ook op www.kurkinhuis.nl.

Knoeien? Het mag met kurk!

Kurk is van nature waterafstotend en leent zich daarom perfect ruimtes waar water een belangrijke rol speelt, zoals de badkamer of keuken. De wanden en vloeren worden beschermd met een speciale vernis die indringen van vlekken voorkomt. Snel even stofzuigen of met een lichtvochtige dweil erover en de kurkvloer is weer zo goed als nieuw. Tot slot zijn kurken vloeren hygiënisch en dragen ze bij tot een gezonder leefklimaat. De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën en huismijt geen kans.

Kurk kan wel tegen een stootje…

Kurk is bijzonder duurzaam en dat vertaalt zich in vloeren en wanden voor het leven. Kurk is soepel maar sterk dankzij zijn unieke structuur en slijtvaste toplaag. Ook is kurk antislip, geen overbodige luxe in de keuken. Alle kwaliteiten hebben tegenwoordig een garantie van gemiddeld 15 jaar voor de toplaag; sommige kurkvloeren geven zelfs tot 25 jaar garantie. Minder handige keukenprinsen hebben dus niets te vrezen!

Doe het zelf!?

Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie. Kliksystemen zijn ideaal om zelf te installeren, het wordt verkocht als kant-en-klaar product. Zo kun je vrij eenvoudig, kurk plaatsten op bestaande koude ondervloeren.

Plaksystemen worden vaker door vakmensen geplaatst, maar handige doe-het-zelvers kunnen het ook zelf. Belangrijk is een geëgaliseerde ondervloer. Kurkvloeren in plaksysteem moeten nog wel een afwerkingslaag krijgen. Deze soepele maar krasbestendige vernis (op waterbasis) beschermt de kurkvloer tegen indringend vuil en verhoogt tegelijk de sterkte, slijtvastheid en het gebruiksgemak.

Kurkvloeren zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro per m2. Kijk op www.kurkinhuis.nl voor inspiratie, informatie en de leveranciers in uw regio.

Publicatiedatum: 25 augustus 2010

Reacties