Minder schoonmaken en meer genieten van je keuken

Het internet staat vol met tips over hoe jij je keuken weer schoon krijgt. Vooral voor de voegen tussen je tegels. Het kan ook makkelijker. Lees verder.

Minder schoonmaken en meer genieten van je keuken

Het internet staat vol met tips over hoe jij je keuken weer helemaal schoon krijgt. Vooral voor de voegen tussen je tegels.

Je leest vaak tips of truckjes over schoonmaken met azijn of met chloor.

“Even laten intrekken en dan hard wrijven met een doek of borstel” staat er dan bij.

Hoe lang duurt het voordat het weer vies is? En dan zeker wéér een grote schoonmaak moeten doen?! Zo blijf je bezig.

Natuurlijk krijg je de voegen weer schoon dus dat probleem is dan opgelost, maar de oorzaak van het probleem blijft bestaan!

Voordat je het weet, zijn je voegen weer vies. Weer die azijn lucht in huis. Weer boenen.
Volgens mij is het beter om gewoon helemaal niets meer met voegen te maken te hebben. Geen voegen = geen viezigheid.

De oplossing

Een keukenachterwand van aluminium of dibond is de oplossing. Je hebt dan te maken een grote, massieve plaat van 3 mm dik. Die is dus 100% glad. Geen voegen, geen gleuven, geen putjes, deukjes, gaatjes, kieren of wat dan ook. Er is geen plek voor het vuil om zich te verzamelen. Het glijdt gewoon naar beneden. Even met je vaatdoek langs het aanrecht en klaar.

En het mooiste? Je plakt zo’n keukenwand gewoon over je huidige tegels heen!
Vlak voor het plaatsen van je wand maak je dus nog één laatste keer je tegels en je voegen schoon, zodat ze achter je plaat niet gaan schimmelen. Dat was dan meteen de laatste keer in je leven.

Voortaan ben je gezegend met een keukenachterwand die super eenvoudig schoon te maken is. Bij Pimp Your kitchen hebben ze een video gemaakt waarin ze de keukenachterwand helemaal vies maken en daarna schoon wrijven.

Met alleen een natte vaatdoek. Het gaat echt super eenvoudig.

Kijk deze video maar eens.

Een keukenachterwand past altijd

Bij Pimp Your Kitchen maken ze de keukenwand exact op maat voor je. Die past dus precies. In het filmpje zie je dat ze de achterwand hebben versierd met een foto van een bloemenveld. Je kan echter ook andere foto’s kiezen of zelf een foto aanleveren. Hij past dus altijd bij jouw smaak en stijl.

Zelfs als een foto niks voor jou is, kun je kiezen uit hun “Rustic Look” collectie, waarin ze materialen nabootsen. Betonlook, houtlook, marmerlook, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kan het krijgen op je keukenachterwand. Zo lijkt je achterwand bijvoorbeeld op beton, terwijl die gewoon van aluminium is. Heel knap gedaan.

De foto's van de mozaïken keukenachterwand helemaal bovenaan dit artikel zijn ook gewoon vlakke, aluminium platen. Je ziet bijna niet dat het nep is.

Als een foto niet echt je ding is, is dat ook geen probleem. Ze kunnen hem letterlijk in elke kleur die je wil maken. Zo past je keukenachterwand toch bij jouw stijl en heb je niks te maken met tegels en voegen.

Dat is dus alle voordelen en geen enkele nadeel.

Zelf ook helemaal klaar met die voegen?

Kijk dan even in de collectie van Pimp Your Kitchen of er ook iets voor jou bij zit. Ze maken gebruik van verschillende materialen zoals aluminium, kunststof of gelamineerd behang. Voor elk budget is er dus wel wat te vinden.