Writing Pet Stories Together

Duvo+ heeft niet alleen een prachtig assortiment aan huisdierenbenodigdheden, maar brengt mooie momenten tussen jou en je huisdier samen in Stories. 

29 November 2018

De allereerste les in de hondenschool bijvoorbeeld, of dat moment wanneer je kitten van zeven weken oud, na vier uur eens komt kijken naar zijn nieuwe gezin. Of een konijntje als verjaardagscadeau voor jouw dochtertje.

Deze prachtige verhalen inspireren en motiveren je om leuke dingen te doen met jouw huisdieren. Of leren jou hoe je om kan gaan met bepaalde - soms moeilijke - situaties.

Deze keer het verhaal van Peter, baasje van bordercollie Thunder:


Samen rennen op het natte strand: hemels
Bordercollies: het zijn prachtige honden, maar ze zijn niet voor ieders huishouden geschikt. “Ze vergen immers veel ruimte en tijd om ermee te ravotten, te trainen …”, vertelt Peter, de trotse eigenaar van Thunder. “Maar je krijgt ook veel liefde en vriendschap terug.”

Bordercollies zijn oorspronkelijk gefokt om schapen te hoeden. Het zijn dan ook zeer intelligente werkhonden, die vele kilometers lopen. Maar als ze niets te doen hebben, vervelen ze zich snel. “Ik ben dus heel wat uren bezig met Thunder. Op zaterdag trainen we bijvoorbeeld in een club”, vertelt Peter.

Zilte zeelucht opsnuiven
Op zondagnamiddag zoeken Peter en Thunder vaak de zee op. “We wonen niet zo ver van De Haan. Daar kan je urenlang wandelen op het strand. Zeker in de winter en herfst, als het er verlaten bij ligt. Enkel het ruisen en de zilte zeelucht – zalig.”

“Als je een bordercollie in huis neemt, ga je een sterk engagement aan: Thunder vraagt veel tijd. Maar hij geeft ook veel liefde.”

Natuurlijk ook ravotten!
Vaak duurt het echter niet lang, of Thunder spurt al achter zijn speelgoed aan. Bewegen, bewegen: hij doet niets liever. “Ik heb er enkele stevige in m’n rugzakje zitten, die ook blijven drijven”, schatert Peter. Hop, daar vliegt het speeltje weer, terwijl we verder kuieren op het natte zand … Bijna tijd voor een koffietje op de dijk.

Hier lees je meer over DUVO+

LEUK! DEEL JOUW VERHAAL MET DUVO+

Meer van Duvo+
Reacties