Foto: 2020/huisdier-thuis-voelen.jpg

Een huis diervriendelijk inrichten doe je zo

Ben je van plan om een huisdier te nemen, zoals een kat of een hond? Het is belangrijk dat je huisdier zich net zo thuis voelt in de woning als jij.

Er zijn allerlei manieren om je huis diervriendelijk in te richten. Uiteraard wel op een manier dat het voor alle partijen ook leefbaar blijft in je huis, want je hoeft geen afbreuk aan je interieur te plegen. Ontdek hier de beste manieren om je huis op een diervriendelijke manier in te richten.

Geef je huisdier een eigen plekje

Honden en katten hebben alle vrijheid om in huis te bewegen. Dat is met een cavia, konijn, vis of hamster wel anders. Die hebben een eigen kooi om in te leven. Het is voor je hond of kat echter ook belangrijk om een eigen plekje te hebben. Zo is het mogelijk om voor je hond een hondenmand te kopen. Dat is een fijne slaapplek, maar ook een thuisplekje voor je hond om gewoon op te relaxen en alles in de gaten te houden. Katten zijn vaak wat eigenwijzer en kruipen net zo lief in een kartonnen doos als in een kattenmandje. Toch is het ook voor je kat fijn om de mogelijkheid te hebben zich op een eigen plekje terug te trekken. Verder is het voor je kat in huis belangrijk dat er een kattenbak is om de behoefte op te doen. Zet deze op een vaste plek neer.

Zorg voor vermaak

Een diervriendelijk huis betekent meer dan alleen een slaapplek en ligplaats aanbieden. Het is ook van belang dat je hond of kat zich thuis vermaakt. Een kat is bijvoorbeeld tevreden met een krabpaal en met speeltjes die bewegen om achterna te jagen. Een hond vindt het fijn als je samen speelt, zoals met een touw om aan te trekken. Er zijn ook speeltjes op de markt waarin je lekkernijen kan verstoppen, zodat je huisdier moeite moet doen om het te pakken te krijgen. Een andere vorm van vermaak voor honden is hen van een lekker bot te voorzien om heerlijk aan te knagen.

Geef je huisdier de ruimte

Een hond de hele dag in een bench opsluiten is niet echt diervriendelijk te noemen. Het is belangrijk om je huisdier dan ook de ruimte te geven. Dat geldt ook voor je kat die je natuurlijk niet in een kleine ruimte opsluit. Heb je andere dieren zoals een konijn, cavia of hamster? Laat deze dan elke dag even vrij uit de kooi om wat extra te bewegen.

Reacties