Profielfoto van Haardhout.com
Haardhout.com
Europaweg 10, 7903 TM Hoogeveen
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Hout kopen voor de vuurkorf?

Houdt ook van gezelligheid? Zit u hierbij ook het liefste buiten? Dan kan een gezellig, knapperend vuurtje niet ontbreken!

Tijdens een feestje, of na een gezellige barbecue kan het ’s avonds afkoelen. Dit is hét ideale moment om uw vuurkorf of buiten haard aan te steken! Het zorgt voor warmte, maar creëert ook uitermate veel gezelligheid! Voeg daar een lekker drankje en goed gezelschap aan toe en de avond is compleet!

Het beste vuurkorf hout kopen

Voor een gezellig avondje stoken, is het belangrijk om het juiste vuurkorf hout te kopen. Als u een professial om advies zal vragen, dan zal deze waarschijnlijk adviseren om met berkenhout te stoken. De simpele reden hiervan is dat berkenhout gewoon ontzettend gemakkelijk in gebruik is. Het is een zachte houtsoort, waardoor het snel gaat branden! En heeft u even niet opgelet, waardoor het vuurtje bijna gedoofd is? Met een aantal blokken berkenhout heeft u het vuurtje snel weer op gang!

Ander hout voor vuurkorf

Andere houtsoorten, zoals essen, beuken- en eikenhout zijn ook prima om mee te stoken. Zorg hierbij dat het vuurtje wel goed op gang blijft. Belangrijkste is in ieder geval dat het schoon en goed droog is! Te nat hout herkent u aan overmatige rookontwikkeling met veel stank. Dan kunt u na een avondje stoken direct uw kleding in de was doen.

Bezorging vuurkorf hout

Vele aanbieders zullen de blokken hout losgestort hout op uw oprit afleveren. Voordeel is dat deze optie goedkoper is dan een al gestapelde pallet. Nadeel is dat u er zelf veel werk van heeft en dat het hout misschien nog verder gedroogd moet worden in uw houthok. Kiest u het liefst voor gemak? Of wilt u af en toe een avondje stoken? Dan is het zeker een aanrader om blokken hout in netzakken te bestellen! Het hout is al gekloofd, goed gedroogd en voor u verpakt in stevige netzakken. Door middel van de lus verplaatst u het hout heel gemakkelijk! Berg de zakken op in de schuur en haal deze eruit wanneer u van plan bent de vuurkorf of buiten haard aan te steken.

Vuurtje aanmaken in vuurkorf of buiten haard

Heeft u het juiste vuurkorf hout gekozen? Vergeet dan zeker niet om wat aanmaak producten te kopen. Denk bijvoorbeeld aanmaakhout en aanmaakblokjes, waarbij u het eerste vuurtje aanmaakt. Eenmaal brandend voegt u blokken vuurkorf hout naar keuze toe en hoeft u alleen nog maar te genieten van een heerlijk warm vuurtje!