Openhaardrooster basis

Het Winox Openhaardrooster basis verzekert u van een optimale houtverbranding met een nieuw verbrandingsprincipe.15 - 30KW, 33d x 52b in cm, houtlengte 50cm

Openhaardrooster basis

De Roosters
Wij vroegen ons enkele jaren geleden af waarom er in een houthaard in veel gevallen geen optimale verbranding is. In veel haarden verbrandde het hout niet mooi, de ruit werd zwart en vies door de roetwalmen en het hout brandde niet helemaal op. Er moest toch iets zijn waardoor het hout wel optimaal kon opbranden? Na vijf jaar onderzoek en drie prototypes zijn wij ervan overtuigd dat we de optimale manier hebben gevonden. We zijn overgegaan tot het aanvragen van een patent voor onze eigen Fire-Flowbovenroosters©. Dit patent hebben we verkregen en de productie en verkoop van onze duurzaam ontwikkelde roosters is in volle gang.

De Fire-Flowbovenroosters bestaan uit een aantal hittebestendige metalen brandstrippen waar het hout op gelegd wordt. Het hout maakt nauwelijks contact met de brandstrippen, daardoor wordt een verstoring met de verbrandingsluchtstroom voorkomen en ontstaat er zelfs een volle twee-fasen verbranding. Dit is een nieuw zeer effectief verbrandingsprincipe. De volle twee-fasen verbranding houdt in dat aan de ene kant het hout op het rooster verbrand en aan de andere kant heeft het houtskool de mogelijkheid om volledig op te gloeien in het rooster tot een kleine hoeveelheid minerale as.

De luchtstroom loopt door deze twee-fasen en er ontstaat een katalytische werking als de haard op temperatuur is, en kan je zelfs uit het hout onderaan de vele ‘lucifervlammen’ zien wat een prachtig sfeer/- of volledig vuur geeft. De warmte wordt dan op twee plaatsen vol afgegeven, het resultaat daarvan is dat er 25% meer warmteafgifte ontstaat. De twee verbrandingsfasen (houtblokverbranding en het houtskool uitbranden) versterken elkaar, hierdoor verloopt het aansteken en het opnieuw aanbranden veel effectiever. Daardoor is houtbesparing van 30% of meer mogelijk!

Onze Fire-Flowbovenroosters© hebben veel verschillen ten opzichte van al bestaande openhaard - roosters. Veel oude roosters bestaan uit meerdere strippen van bandstaal. Er zitten op deze roosters teveel dikke strippen waardoor de luchtstroom belemmerd wordt. Tevens lossen de strippen van bandstaal uiteindelijk sneller op omdat ze van een slechte materiaalsoort zijn. Dit is ook bij stookbokken het geval. Daarnaast blijft de volle twee-fasen werking en het katalytisch effect weg, waardoor de verbranding nog steeds niet optimaal is.

Door het gebruik van een Winox Fire-Flow bovenrooster© heeft u:
- Een mooi vuur, met een zeer effectief houtverbranding principe.
- Meer stookplezier, de haard gaat makkelijker aan en de kamertemperatuur is eenvoudig te regelen.
- Geen houtverspilling, wel het hoogste rendement met houtbesparing.
- De ruit blijft langer helder.
- Voelbaar meer warmte en sfeer, uw hout brand twee maal volledig.
- Een milieutechnisch product getest op de strengste norm.
- Een rooster met een lange levensduur en volledig recyclebaar.
- Het rooster geeft de best denkbare houtverbranding aan elke houthaard.

Onze roosters zijn geschikt voor bijna alle houthaarden en open haarden waarin liggend hout verbrand wordt. Voorwaarden voor het gebruik is dat de haardbodem of open haardbodem vlak is of tot 2cm diep. Daarnaast raden wij aan om hout te gebruiken dat tot 7cm dik is (voor de kachelroosters) en tot onder de 15% is gedroogd, en voor de open haard roosters is dit tot 12cm dikte eveneens tot onder de 15% gedroogd.

Onze bovenroosters zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Het is afhankelijk van het vermogen en de bodemmaat van uw haard hoe u het rooster in elkaar zet. Het zal duidelijk zijn het rooster zo maximaal mogelijk te plaatsen. Het is namelijk mogelijk om de grootte van het rooster aan te passen door de brandstrippen op verschillende manieren in de liggers te plaatsen. Duidelijke instructies worden erbij geleverd. De levensduur van onze duurzame roosters zijn 10 tot 20 jaar, afhankelijk van het gebruik. www.kachelrooster.nl

Profielfoto van Winox
Winox
Saint Polhof 15, 5371 EX RAVENSTEIN