Foto: /283135.jpeg

Metaloterm heeft de nieuwe maatstaf voor de toekomst gemaakt

Een schoorsteen die zelfs na schoorsteenbranden, 30 jaar gegarandeerd is!

Een schoorsteen die zelfs na schoorsteenbranden, 30 jaar gegarandeerd is!

In 1982 werd het Metaloterm® AT systeem geïntroduceerd als hoogwaardig dubbelwandig roestvaststaal rookkanaal voor vaste brandstoffen. Dit systeem bracht een schok teweeg in de toenmalige wereld van rookkanalen. Wat het systeem absoluut uniek maakt, is de gepatenteerde, zwevende verbinding tussen binnen- en buitenbuis. Deze verbinding zorgt ervoor dat er geen hitte vanuit de binnenbuis kan worden overgebracht naar de buitenkant van het kanaal. Door deze 'zwevende' ophanging kan dit systeem de grote uitzetting van het roestvaststaal, welke optreedt bij een schoorsteenbrand, probleemloos opvangen. Hiernaast voldoet het nieuwe isolatiemateriaal (Amgiso, ontwikkeld door Metaloterm) aan de strengste normen en kon dit zelfs temperaturen tot 1.200 graden Celsius aan. Zelfs na een schoorsteenbrand is het kanaal volledig intact en gegarandeerd weer volkomen veilig te gebruiken. Tot op de dag van vandaag heeft geen andere fabrikant hier een antwoord op.

 

Nu, 30 jaar later, bevind het AT-systeem zich nog steeds aan de top van de markt. Dit systeem wordt inmiddels wereldwijd verkocht en op allerlei uiteenlopende stooktoepassingen gebruikt. Hiernaast is deze topper de meest verkochte tweedehands schoorsteen aller tijden. De bewezen gedegen kwaliteit en goede afwerking wordt vanaf nu nog meer ondersteund met een extreem groot vertrouwen in de kwaliteit van het product zelf.

Het Metaloterm® AT-systeem is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde dealer of openhaardenzaak. De rookgasafvoeren zijn standaard leverbaar in de diameter 130 tot 400 mm. Om de systemen beter te laten aansluiten bij uw woonwensen kunnen de schoorstenen in elke gewenste kleur worden geleverd. De verschillende accessoires zorgen ervoor dat de rookgasafvoer in alle mogelijke inbouwsituaties kan worden geplaatst.

Nieuw is het Metaloterm® Iso-block, een geventileerde doorvoer voor in elke vloer of dak. Met dit accessoire kan een kierdichte doorvoer worden gemaakt, terwijl de brandveiligheid gewaarborgd blijft. Met name in extreem geïsoleerde (passief)huizen is deze innovatie een noodzaak omdat zo het energieverlies van een doorvoer in uw dak teniet wordt gedaan op een veilige manier.

Voor meer informatie bezoekt u onze website: www.metaloterm.com.

Publicatiedatum: 9 mei 2012

Reacties