Foto: rookgasventilator-rookkanaal

De rookgasventilator: gegarandeerd goede trek in rookkanaal

Geniet van de feilloze werking van je houtgestookte haard of kachel met een rookgasventilator voor je rookkanaal.

1. Rookgasventilator (horizontale of verticale uitblaas)
2
. Regeling (EW 41, EFC 16 of EFC 18)
3. Werkschakelaar (WS)
4. Flenzen (FR montageflens of CFR montageflens

Je kent het wel... je steekt de haard of kachel aan en deze blijft niet branden en wanneer de haard eindelijk brandt ontsnapt er steeds een beetje rook. Dit zijn van die ergernissen die ervoor zorgen dat je toch niet optimaal kunt genieten van je haard. Je plafond wordt zwart, je muren moeten jaarlijks worden gewit en af en toe is het niet alleen buiten maar ook binnen mistig.

Deze problemen hebben te maken met de aanwezige trek in het schoorsteenkanaal en behoren voorgoed tot het verleden wanneer je een exodraft rookgasventilator installeert. De verbetering van de trek in de schoorsteen, zorgt voor een betere zuurstoftoevoer. Hierdoor vindt een betere verbranding plaats wat minder uitstoot van schadelijke stoffen (zowel binnenshuis als buitenshuis) tot gevolg heeft.

De rookgasventilator biedt nog veel meer voordelen:
- Eenvoudig de haard aansteken
Het aansteken van de openhaard of kachel is veel eenvoudiger door een geforceerde afvoer (en dus zuurstoftoevoer).
- Geen rook en geuren in huis
Dankzij een goede rookgasafvoer komt er geen hinderlijke en toxische houtrook in huis. Overlast in de vorm van prikkende ogen, benauwdheid, stank en roetaanslag op muren en plafonds behoren tot het verleden met een rookgasventilator.
- Optimaal rendement van de kachel
De aanwezige schoorsteentrek is één van de meest essentiële factoren voor het rendement van de kachel. Met de rookgasventilator heeft je gegarandeerd goede trek en daardoor een optimaal rendement van je kachel.
- Gezonder klimaat
Een betere trek zorgt voor een betere verbranding. Uit onderzoek (bron: SGS Arnhem) is gebleken dat door toepassing van de Inatherm rookgasventilator de uitstoot van fijnstof en de toxische PAK’s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) met 30-50% afnemen!
- Oplossing voor elke haard
De rookgassen kunnen met de rookgasventilator geforceerd een richting (horizontaal of verticaal) uitgeblazen worden. Eventuele overlast van houtrook voor de omgeving wordt zo verkleind. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen gebouwd te worden. Voor elke haard is er een oplossing beschikbaar.

Vraag je haard- en/of kachelleverancier naar de rookgasventilator voor gegarandeerd goede trek! Of kijk op: www.rookgasventilator.nl. Geniet vanaf nu van de feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden.

Publicatiedatum: 20 maart 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties