Pelletkachels

Moderne houtkachels – schoon, efficiënt en comfortabel. Iedereen weet dat een knapperend haardvuur voor gezelligheid en comfortabele warmte zorgt.

Een gezellig haardvuur in een nieuw jasje

Moderne houtkachels – schoon, efficiënt en comfortabel. Iedereen weet dat een knapperend haardvuur voor gezelligheid en comfortabele warmte zorgt.

Maar wist u ook dat tegenwoordig met hout ook hele gebouwen en woningen worden verwarmd, met het comfort van aardgas? Het verwarmen met deze houtkachels, zogenaamde pellet kachels is echter niet te vergelijken met het stoken van een openhaard. In pellet kachels worden geen grote houtblokken, maar hout pellets gestookt.

Subsidie op de pelletkachel
De overheid heeft een nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie ingesteld, welke u ook voor de Nordic Fire pelletkachels kunt aanvragen. Op de pelletkachel kunt u minimaal € 500,00 subsidie aanvragen. Voor de cv pelletkachel kunt u minimaal € 1400,00 subsidie aanvragen.Het DIN 7a004 keurmerk

Gestandaardiseerde, uit zaagsel geperste houtbrokjes, afkomstig uit de bosbouw en houtindustrie. Ze worden gedroogd en geperst onder zeer hoge druk, zodat een gelijkmatige korrel ontstaat met een constante lage vochtigheidsgraad. Er wordt nauwlettend toegezien op de kwaliteit van pellets zodat bij de verbranding een zo laag mogelijke emissie van schadelijke stoffen vrijkomt.

Goede pellets zijn herkenbaar aan het DIN 7a004 keurmerk. Door het keurmerk is een schone, milieuvriendelijke verbranding gewaarborgd.

Een impressie van pellet kachels: