Foto: fero-nieuwe-pelletkachels

Fero: nieuwe pelletkachels

De pelletkachel anno 2014: een verbeterd concept. Amper hoorbaar, met een gezellige vlam en in een aantrekkelijk jasje.

De voordelen van een pelletkachel als verwarming kent u reeds; ze zijn voordelig in gebruik, goed voor het milieu en bijzonder gebruiksvriendelijk. Warmte met één druk op de knop! Een volautomatische ontsteking, uitdoving en een ingebouwde thermostaat. De rendementen liggen bij dit verwarmingssysteem het hoogste (meer dan 90%) en de warmte wordt op een snelle manier verspreid in uw woning dankzij de convectieventilator. Een optimaal vermogen en een efficiënte verbranding.

Pelletkachel Polly van Austraflamm.

Dat laatste brengt echter ook een nadeel met zich mee, een ventilator kan namelijk niet functioneren zonder een hoorbaar geluid te produceren. Ook op vlak van sfeer en charme is er nog ruimte voor verbetering bij de huidige generatie pelletkachels.

Daarom engageerde enkele producenten zich om het concept te verbeteren, om zo nog beter aan de vraag van hun klanten te kunnen voldoen.

MCZ, Austroflamm & Sergio Leoni presenteren nieuwe pelletkachels die speciaal ontworpen zijn om storende geluiden weg te werken. De warmte wordt in de ruimte verspreid via natuurlijke convectie; er is geen ventilator meer aanwezig. Elk technisch detail is speciaal ontworpen om de volledige warmte in de ruimte te brengen en te houden. Het vlammenbeeld werd aanzienlijk verbeterd door de introductie van een bredere branderpot, waardoor het nu amper te onderscheiden is van dat van een echte houthaard. De gezellige sfeer en charme van een echte houtkachel! Het hedendaags design van deze modellen wordt daardoor nog aantrekkelijker gemaakt.

Pelletkachel Marlene van Sergio Leoni.

Uiterst stille werking

De kachels zijn ontworpen om bijna alle geluiden en vibraties uit de kachel te bannen, voor een complete uitsluiting van het geluid van de ventilatie.

Natuurlijke warmte

In tegenstelling tot andere pelletkachels die volgens het principe van gestuwde ventilatie functioneren, wordt de warmte van deze pelletkachels volgens het principe van natuurlijke convectie verspreid. Elk technisch detail werd bestudeerd om de warmte in de ruimte te laten circuleren.

Grote en aangename vlam

Eindelijk is nu ook de vlam van de pelletkachel een streling voor het oog. Voor een gevoel van totale ontspanning, compleet natuurlijk.

Pelletkachel LAM van MCZ.

Eenvoudig te bedienen

Dankzij de Active+ technologie kunnen bepaalde modellen zelfs bediend worden met uw smartphone of tablet (MCZ & Sergio Leoni).

Meer informatie: www.fero.be

Publicatiedatum: 20 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties