string(1) "p"

Gasloos wonen en verwarmen met BlueSolid

Nederland moet van het gas af, BlueSolid heeft diverse oplossingen.

Duurzaam verwarmen met BlueSolid

Nederland kent een kleine 8 miljoen huishoudens. Het merendeel daarvan stookt op aardgas, gemiddeld zo’n 1.600 kuub per jaar. Bij productie, transport en verbruik van een kuub aardgas komt zo’n 2 kilo CO2 vrij. Per huishouden is dat gemiddeld 3.200 kilo CO2 per jaar. Alle huishoudens samen dus zo’n 25 miljard kilo CO2, puur voor verwarming. De jaarlijkse broeikasgasuitstoot van heel Nederland is ruwweg 200 miljard kilo. Zoals bekend heeft de overheid bepaald dat alle huizen in het jaar 2050 gasloos moeten zijn. De overheid heeft dit doel gesteld om de CO2-uitstoot te verminderen. Het is dus de hoogste tijd om te verduurzamen en RR Trading heeft hier diverse oplossingen voor.    

Gas verbranding is niet Co² neutraal
Co² welke vrijkomt bij aardgas verbranding zal niet weer worden opgenomen en eindigen in nieuw aardgas. Hierdoor mag gesteld worden dat Co² die vrijkomt uit aardgas verbranding, extra wordt toegevoegd aan de atmosfeer. Deze ophoping van Co² leidt tot opwarming van de aarde. Klik hier voor meer informatie over Co² neutraal verwarmen. 

Welke duurzame oplossing kiezen?
Door het gebruik van duurzame energie draagt u niet alleen bij aan een schoner milieu, het levert u vaak ook financieel voordeel op. Wij denken graag met u mee en helpen bij uw keuze voor een duurzame oplossing.

Welke aardgas vrije oplossingen zijn er?
Op dit moment zijn er twee methoden verkrijgbaar om je woning gasvrij te maken.

- Verwarmen met elektriciteit
- Verwarmen met biomassa of pelletkachel cv 

Elektrisch
Hierbij kan gedacht worden aan een elektrisch- CV ketel of vloerverwarming. Maar ook een warmtepomp valt onder elektrisch verwarmen, ook wel bekend als all-electric of gasloze woning. De warmtepomp is vele malen zuiniger dan een elektrische CV ketel en is daarom een betere keuze

Biomassa
Hierbij kun je denken aan een pelletkachel CV of een lucht pelletkachel. Voordeel van een pelletkachel CV is dat deze aan uw bestaande CV netwerk wordt aangesloten en zo uw hele woning verwarmt. Maar een luchtpelletkachel geeft weer veel directere warmte en zal hierdoor ook significant minder pellets verbruiken.

Gasloos wonen - subsidie op aanschaf
Ga je over tot de aanschaf van een gasloze oplossing, om jouw woning te verwarmen, dan ontvang je subsidie van de overheid. De subsidie is een significantie bijdrage op de aanschaf en het is gewoon slim om hier gebruik van te maken nu het nog kan. Meer informatie over de subsidie regeling kun je vinden op onze subsidie pagina.

BlueSolid helpt je van het Gas af
Wij hebben ons de laatste jaren gespecialiseerd in gasloos wonen en verwarmen. Ben je benieuwd geraakt naar welke gasloze oplossingen er zijn en heb je hulp nodig de juiste te vinden, dan helpen wij jou graag bij deze zoektocht. Vraag nu geheel kostenloos en vrijblijvend een oriënterende offerte aan via onze website.

Profielfoto van BlueSolid
BlueSolid
Website
Tolbertervaart 1A, 9356 VD Tolbert
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten