string(1) "p"

Stoken zonder overlast voor uw buren

Onze houtkachels, met ons advies, met onze begeleiding en stooktips = zonder overlast voor uw buurt stoken.

Eén van de belangrijkste doelen die wij als Skantiek houtkachels hebben is, naast u een uitstekende kachel te leveren die bij u past, u te helpen uw nieuwe kachel zo te stoken dat u geen overlast voor uw buren veroorzaakt.

De onderwerpen die van belang zijn om overlast door houtrook te voorkomen zijn:

- Wat is goed hout
- Hoe stook je een houtkachel goed
- Goede kachel, goed rookkanaal
- Houtrook katalysator
- Weersomstandigheden
- Regelmatige inspectie rookkanaal

Daarom geven wij uitgebreid advies en komen we altijd langs als er een nieuw rookkanaal moet komen en vaak ook als u een nieuwe kachel wilt.

Wij geven ook regelmatig workshops "stoken zonder overlast" en organiseren 1-2 keer per jaar voor onze klanten een avond waar we alles wat met stoken zonder overlast te maken heeft nog eens herhalen. Ook geven we een update van de laatste ontwikkelingen in houtkachels, in lokale wetgeving etc. We combineren deze workshops met leuke, inspirerende en vooral gezellige onderwerpen als een wijnproeverij, pizza bakken in een houtoven, speciale bieren proeverij etc.

Wij promoten actief het gebruik van een houtrook katalysator. Deze ABCAT neemt niet alleen veel schadelijke emissie weg maar ook een groot deel van de geur (stank) uit houtrook. Uw buren zullen nauwelijks meer merken dat u een houtkachel heeft!

Voor meer informatie klik hier