Kilo - een zware draaibare kachel met lekker veel traag-warmte

De Kilo is een zware kachel met lekker veel traag-warmte en is bovendien draaibaar leverbaar. Dat is best verrassend voor een zware rechthoekige kachel, maa

IN BALANS
De evenwichtige vlakverdeling van de Kilo maakt het een echte Leenders kachel. De verhoudingen tussen de stenen en het staal, of het vlak boven en onder het vuur, ze kloppen. De Kilo is in balans en dat geeft een rustig beeld.

VEELZIJDIG
De Kilo kent vele variaties. Zo is de afvoer leverbaar aan de bovenkant of achterkant. Dat is later nog aan te passen, ook als de Kilo al in gebruik is geweest. De Kilo is leverbaar als draaibare of niet draaibare kachel. Ook dat is later nog aan te passen als de Kilo al in gebruik is geweest. De aanvoer van de verbrandingslucht kan via de vloer, de muur of gewoon uit de ruimte waar de Kilo staat. Ja, ook nadien aan te passen. De Kilo is leverbaar in zwart, antraciet of ongelakt. Zowel het staal als de zijstenen. Nee, dat is nadien niet aan te passen.

THIJS
De Kilo wordt hier in Oirschot door Thijs gebouwd. Zijn collega’s bereiden de lossen onderdelen voor en Thijs maakt er een Kilo van. De Kilo is bij Thijs in goede handen, want hij bouwt ook de Boxer, Mats en Lobbe.

SPAARREKENING
De dikke zijstenen van de Kilo werken als een spaarrekening. Ze slaan de energie van het vuur op en geven die vertraagd vrij. Als dat niet zou gebeuren, wordt het veel te heet in de kamer. Nu blijft het behaaglijk en warmt de Kilo nog lang door. Dat wat je aan warmte niet direct nodig hebt, wordt opzij gezet voor later. Een soort warmtespaarrekening.

LANGE VLAMMEN
Voor een groot vuur in de Kilo is een beetje hout al voldoende. De slanke branderkamer zorgt voor lange vlammen, ook met weinig hout. Dat komt door het speciale binnenwerk en de manier waarop de verbrandingslucht wordt verwarmd. Lange vlammen techniek.

Profielfoto van Leenders Haardkachels
Leenders Haardkachels
Industrieweg 25, 5688 DP Oirschot
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
10:00 - 16:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten