De houtkachel stoken met overlast, dat wil toch niemand?

De warmte, de gezelligheid, wegdromen in dansende vlammen van de houtkachel, wie wil dat niet? Nou, als je niet goed stookt, zullen je buren denken: “Wij!”.

Als je een houtkachel stookt, doe het dan goed. Maar hoe weet je of je goed stookt? De praktijk van onze stookcursus is dat mensen van te voren zeggen: “Ik stook best goed, maar kan misschien nog wel wat verbeteren.” Na het volgen van de cursus zeggen ze: “Dat viel best tegen, ik heb een hoop geleerd.”

De belangrijkste punten voor goed stoken:
1. Volg de cursus ‘Stoken zonder overlast’. Aanmelden kan via: info@skantiek.nl
2. Gebruik goed en droog hout (max. 15% vocht, koop voor €15,een vochtmeter)
3. Kloof hout goed: niet te dik (7-8 cm. max.)
4. Steek de kachel aan via de Zwitserse methode
5. Zorg voor voldoende lucht (knijp de kachel niet)
6. Stook niet bij weinig wind & mistig weer 

Een stoker die bovenstaande 6 dingen goed doet, kan met een ABCAT houtrook katalysator (zelfde idee als in de auto) nóg schoner stoken. Als je een houtkachel stookt, doe het dan goed!

De HETA SL 8, de schoonst stokende houtkachel

De HETA SL 8 is misschien wel de schoonst stokende houtkachel ooit. De SL8 heeft een uitstoot van minder dan 3mg fijnstof en dat is 13 (!) keer lager dan de nieuwe norm.

De kachel is extreem zuinig in houtverbruik en zeer goed regelbaar tussen 2 en 7kW zodat de kachel ook in kleinere en/of zeer goed geïsoleerde woonruimtes goed inzetbaar is.

De luchttoevoer kan zo goed geregeld worden dat de kachel ook 2-3kW warmte kan afgeven en toch extreem schoon blijft branden. De SL8 is hierdoor heel geschikt om op een kille voor- of najaarsdag even de kachel aan te steken en de kou uit het huis te verdrijven. Je kunt hierdoor behoorlijk besparen op je gasverbruik zonder overlast en met extreem lage uitstoot. De SL8 kan zowel een klassieke als meer moderne uitstraling hebben. Door de grote ruit heb je mooi zicht op prachtige vlammenspel. De uitvoering met zijruiten biedt nog meer zicht op de vlammen.

Meer informatie: www.houtkachels.nl