Profielfoto van Contura
Contura
Laan van Everswaard 57-59, 4617 LH Bergen op Zoom

Contura 690 Style, 690 Style Glass, 690T Style en 690 Style Glas

De populaire Contura 600 wordt nu Style en krijgt het nieuwe deur- en hendeldesign van het succesvolle concept.

Contura 690 Style, 690 Style Glass, 690T Style en 690 Style Glas

De Contura 690-modellen beschikken over de majestueuze uitstraling van een tegelkachel met de voordelen van een moderne kachel: een prachtig vuur is hoog boven de vloer zichtbaar. Dit model heeft veel van alles: drie kleuren, drie verschillende bovenplaten, twee verschillende deuren, twee omlijstingen, ondervak (standaard) en diverse accessoires waaronder houtopslag en warmtevasthoudende powerstone. Ongeacht de uitvoering die u kiest, gaat u genieten van uren gezelligheid en heerlijke warmte iedere keer dat u een vuur aansteekt.

Meer hoogte, meer warmte

Een grotere kachel heeft meer vermogen en levert dus meer warmte dan een kleiner model. Er zijn ook andere mogelijkheden om meer warmte uit een houtkachel te krijgen. Speksteen is een natuurlijk warmtevasthoudend materiaal. Met een omlijsting van speksteen blijft de kachel nog uren warm nadat het vuur is gedoofd. Speksteen bezit een unieke, natuurlijke adering die ervoor zorgt dat geen enkele kachel er precies hetzelfde uitziet.

Artstone is een natuurlijk grijze, gezoete betonsteen, die uniek is voor Contura. Deze geeft de kachel een moderne en stoere uitstraling. Beide modellen kunnen worden voorzien van warmtevasthoudende powerstone.

Verbeterde functies

ASF Automatic Start Function

Dit is een ingenieuze functie die de toevoer van lucht door het rooster automatisch regelt. Dit houdt in dat de deur gesloten kan worden nadat het aanmaakhout is aangestoken. De kachel functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Het geeft bovendien een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten. Dit is ook ideaal in moderne woningen met onderdruk. Een unieke Contura functie waarvoor patent is aangevraagd.

RBF Refueling Boost Function

Met de boostfunctie kunt u nagloeiende as die bijna gedoofd is ”redden”. U zet dan de linkerhendel
open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd die de gloeiende as opstookt waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

SSA Silent Sliding Ash tray

Schoonheid tot in het kleinste detail. De Contura 600 Style is voorzien van een nieuwe aslade die
dankzij het design en een dempingsfunctie stil en zacht uitschuifbaar is.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.contura.nl