Winterse trends in haarden

Nu de herfst is begonnen en we steeds meer tijd binnen vertoeven, breekt ook weer het moment aan om je huis winterproof te maken.

31 Oktober 2017

Want het grote voordeel van het winterse seizoen is de mogelijkheid om een warme sfeer binnen te creëren. En wat brengt nu meer winterse gezelligheid en warmte dan een haard? Kalfire, fabrikant van hoogwaardige kwaliteitshaarden, heeft enkele trends op het gebied van haarden gesignaleerd voor de komende winter.

Integratie

Haarden worden steeds meer een integraal onderdeel van het interieur. Ze worden naadloos opgenomen in de omgeving en dat is ideaal, want zo krijg je een persoonlijke sfeer in huis. Denk aan haarden die in een boekenkast of tv-meubel zijn verwerkt. Het kader en andere metaaldelen zijn steeds onzichtbaarder. En dit zorgt voor een minimalistische en pure uitstraling.


Duurzame materialen

Deze integratie wordt ook in materialen steeds verder doorgevoerd. Door het gebruik van hittebestendig plaatwerk hoeven voor het design van de haard vrijwel geen compromissen meer gesloten te worden. Hiermee ontstaat een legio keuzemogelijkheden voor materiaal dat het beste bij het interieur past. Deze ontwerpvrijheid zien we terug in de toename van materialen als hout, natuursteen, metaal of keramisch glas.

Natuurlijk vlammenspel

Door technologische ontwikkelingen is het mogelijk om het houtvuur in een gashaard zo natuurlijk mogelijk na te bootsen. Zo kunnen keramische houtstammen hoger worden opgestapeld. Dit zorgt voor een reëler vlammenspel. Daarnaast stimuleert LED-verlichting in de bodem het gloedbed van de houthaard. Kalfire biedt sinds oktober 2016 met de gepatenteerde Natural Spark Generator de mogelijkheid om met onregelmatige frequentie vonken uit de vlammen te laten ontsnappen. Deze vonken doven langzaam waardoor het vlammenspel er heel echt uitziet.
“Wij streven er altijd naar om een zo realistisch en mooi mogelijk vuur te creëren. Zo hebben wij met de Natural Spark Generator een functie ontwikkeld waarmee je natuurlijke vonken kunt creëren. Zo maximaliseren wij de beleving van een open houtvuur, maar dan binnen een gebruiksvriendelijke en duurzame omgeving van een (gas)haard”, zegt Beijko van Melick, directeur van Kalfire.

Divider

We zien haarden steeds vaker terug op andere plekken in huis dan alleen in de huiskamer. Denk bijvoorbeeld aan de keuken of eetkamer waar een haard voor een warme sfeer zorgt op momenten dat een gezin samenkomt om quality time met elkaar te hebben. Dat brengt ons ook op de laatste trend, de haard als divider.

De haard kan prima fungeren als afscheiding tussen verschillende ruimtes. Denk aan de woonkamer en
keuken, of de hal en de woonkamer, maar we zien het ook terug in slaapkamers waar met een (geïntegreerde) tunnelhaard de badkamer wordt afgescheiden. Een haard als verdeler heeft vele voordelen zoals een ruimtelijk gevoel waardoor kamers groter lijken. Of om op verschillende momenten vanuit verschillende ruimtes van de haard te kunnen genieten.

Meer informatie: Kalfire

Reacties
Anderen bekeken ook

Vrijstaande Houtkachels

RENY heeft een ruime ervaring met het ontwikkelen en maken van houtgestookte kachels. Dat ziet u terug in de modellen die we leveren, onder meer in het hoge afwerkingsniveau. De moderne verbrandingssystemen van RENY hebben een gesloten en CO2-neutrale verbranding met een hoog rendement. Ketelstaal, basis voor unieke constructie. Het duurzaam en optimaal verbranden van hout vereist een hoge verbrandingstemperatuur. Dit zorgt voor een extreem zware belasting van de brandkamer. Daarom is voor de constructie van de kachel ketelstaal gebruikt, een staalsoort van hoge kwaliteit. De eigenschappen van ketelstaal bevorderen de vormvastheid en levensduur van de kachel aanzienlijk. Het toepassen van ketelstaal in houtkachels is uniek. 

Erick Geene Handelsonderneming V.O.F.