Foto: /246325.jpeg

Hout = hot!

Al eeuwenlang is de mens gefascineerd door vuur. En nog altijd gaat er voor de liefhebbers van ‘echt’ vuur niets boven het traditionele vlammenspel van een open haard.

Al eeuwenlang is de mens gefascineerd door vuur. En nog altijd gaat er voor de liefhebbers van ‘echt’ vuur niets boven het traditionele vlammenspel van een open haard.

Knapperende houtblokken waar je af en toe even in moet poken om het vuur weer op te laten laaien. Behaaglijke warmte en sfeer gaan hand in hand. Oók nu de open haard tegenwoordig vaak achter glas schuil gaat, wat voor een hoger rendement, een minimale stofemissie en schonere verbranding zorgt. En dat is nu precies waar de houtgestookte haarden van Barbas voor staan: maximale sfeer, minimale milieubelasting. En: 100% Dutch Design.

Noviteiten najaar 2010

Unilux 200 en 300
Dit najaar introduceert Barbas twee nieuwe inzet-houthaarden: de Unilux 200 en Unilux 300. De Unilux 200 is een moderne hoekhaard, leverbaar in een linkse en rechtse uitvoering. De Unilux 300 heeft een driezijdig glasvlak om vanuit nóg meer hoeken in de woonkamer optimaal zicht op het vlammenspel te hebben. Beide inzethaarden hebben een bijzonder strak uiterlijk met een vrijwel onzichtbare geïntegreerde handgreep én een ‘zwevende’ glasdeur van – heel apart - zwart gescreend glas. Dit maakt de haarden tot échte hot spots in huis. Eigentijds en tijdloos tegelijk.

De inzethaarden Unilux 200 en 300 hebben de juiste afmetingen om als vervanghaard in bestaande vuurplaatsen toegepast te worden. Ideaal, want ze bieden ten opzichte van een échte open haard natuurlijk een aanmerkelijk hoger rendement, terwijl de verbranding veel milieu­vrien­de­lijker verloopt.

Meesterwerk

Barbas kent geen serieproductie en heeft dus geen haarden op voor­raad. Elke haard wordt namelijk precies volgens de eisen en wensen van de klant gebouwd en is een persoonlijk meesterwerk van de monteur. Met de volledige productie in eigen beheer, kunnen vanuit 115 basis­model­len tot wel 16.000 verschillende en dus unieke haarden ontstaan.

Showroom

Speciaal voor consumenten heeft Interfocos, het bedrijf achter de merken Barbas (houthaarden), Bellfires (gashaarden) en Continental Fires (LED-haarden), in Bladel – net onder Eindhoven – een fantastische fabrieks­show­room ingericht, waar deskundige medewerkers graag persoonlijk alle noviteiten en mogelijkheden tonen. Maak hiervoor een afspraak met de klantenservice via 0497-339200.

Over Barbas

Vuur heeft een rijke traditie bij Barbas, die terug gaat tot 1976. Vandaag de dag is Barbas hét merk voor houtgestookte haarden, volledig ontwikkeld en geproduceerd in eigen beheer. Milieu staat hoog in het vaandel. Naast een uitgesproken aandacht voor het ecologische aspect bij het gebruik van de haarden, waakt Barbas erover ook bij de constructie duurzame materialen en processen toe te passen. Grondig intern onderzoek naar het verbrandingsproces heeft geleid tot een optimaal beheer van het houtverbruik, hogere rendementen en lagere uitstoten. Barbas is er trots op dat hun haarden in alle gevallen beter presteren dan de opgelegde én toekomstige Europese emissie­normen (CE, DIN, DIN+ en Flamme Verte). Al deze verbor­gen techniek, laat zich echter heel eenvoudig aansturen. Barbas houthaarden kennen een duidelijke en logische bediening. Gemak dient de mens.

Meer informatie: www.barbas.com.

Publicatiedatum: 2 september 2010

Reacties