Foto: 000Sandra/droog-haardhout-berdi.jpg

Tips om je haardhout droog op te bergen dit najaar

We willen er allemaal warmpjes bij zitten als het weer koud buiten wordt. Wees voorbereid en berg je haardhout daarom goed op.

Sandra van Koningshoven

Zodra het kouder wordt, wordt het ook vochtiger buiten. Daarom is het belangrijk om – zeker in het najaar – je haardhout en een droge plek op te bergen.

Want wanneer haardhout vochtig wordt, kun je het niet direct gebruiken. En beter nog, vochtig haardhout zorgt voor veel meer rookuitstoot en dat is niet fijn voor de buren. En daarbij heb je ook kans op houtrot, als het te nat wordt en blijft.

Met deze 4 handige tips ben je altijd verzekerd van droog hout!


TIP 1

Sla je haardhout altijd op in een goed geventileerde opslag

TIP 2
Omdat het bijna altijd waait in Nederland en haardhout goed droogt hierdoor, is het handig om je opslagplek buiten te maken. Dan waait de wind er lekker doorheen en blijft je hout goed droog.

TIP 3
Zorg voor een dak boven het hout, zodat de regen er niet bij kan.

TIP 4
De grond buiten is vaak vochtig. Zorg er daarom voor dat de opslagplek minimaal 10 centimeter van de grond is. Makkelijk: leg een stapel stenen of tegels onder het hout.

Op zoek naar milieuvriendelijk haardhout?

Kies dan voor Berdipack haardhout. Het haardhout van een Berdipack is namelijk duurzaam gedroogd en milieubewust verkregen. Oftewel, haardhout waarbij minder arbeid en minder transport nodig is.

Reacties