Pallet Essen Haardhout

Hele pallet essenhout € 290,00 Ideaal hout voor de openhaard, de structuur is taai, elastisch en hard. Hierdoor brandt het hout traag, geeft het goede warmte en een schitterend vlammenspel. Een pallet Essenhout bevat ongeveer 3,50 kuub losgestort hout. Essenhout haardblokken hebben een bloklengte van ong. 26 cm. De afmetingen van een pallet zijn ongeveer : 120 x 90 x 210 cm (bxdxh). Deze pallet moet nog ongeveer 3-4 weken buiten drogen onder een afdakje

Ideaal hout voor de openhaard, de structuur is taai, elastisch en hard. Hierdoor brandt het hout tra

Waarom is het van het grootste belang dat u droog en schoon haardhout stookt?

Haardhout moet schoon hout zijn, zonder verf, olie en dergelijke. Tuinhout en gebruikt kozijnhout zijn dus uit den boze. Ook naaldbomenhout is door de hoeveelheid hars in het hout minder geschikt. De vervuilingen verdwijnen na verbranding zo in het milieu.

Bij volledige verbanding van hout komt alleen het in het hout opgeslagen CO² vrij. Bij onvolledige verbranding ontstaan bovendien koolmonoxide, methaangas en teer- en stofdeeltjes.
Om te komen tot een zo volledig mogelijke verbranding moet het te stoken haardhout zo droog mogelijk zijn. Een teveel aan vocht in het hout zorgt voor onvolledige verbranding en dus vervuiling van milieu, haard en rookkanaal.