Foto: haardhout-decoratie-huis

Gebruik haardhout als decoratie in huis

Een prachtige open haard of een rustieke houtkachel is een aanwinst voor iedere ruimte.

Guido van Loon

Als de haard ook nog eens omlijst wordt door strak opgestapelde houtblokken, dan heb je pas een echte blikvanger in de woonkamer.

Met haardhout als decoratie in huis zorg je op een stijlvolle manier voor gezelligheid en warmte in elk interieur. Bovendien heb je altijd een paar blokken hout bij de hand als je wilt genieten van een heerlijk knapperend vuurtje. Uit veiligheidsoverwegingen is het uiteraard verstandiger om de houtblokken niet direct tegen of vlakbij een brandende haard op te stapelen. Met houtblokken van 25 centimeter kun je alle kanten uit. Dit formaat past trouwens ook perfect in iedere haard of houtkachel. Door gebruik te maken van verschillende houtsoorten versterk je het natuurlijke effect van deze organische decoratie nog meer. Wil je het liever bescheiden aanpakken? Leg dan eens een paar houtblokken in een rieten mand of een metalen korf. Geeft ook een leuk effect. Maak gebruik van haardhout als decoratie wanneer je graag een stukje puur natuur in huis haalt.

Hout combineert perfect met vintage accenten

Hout past in elk interieur, of je je huis nu ingericht hebt in een moderne, een landelijke of een industriële woonstijl. Haardhout is precies die trendy organic decoration waarmee je een saaie wand, lege boekenkast of nis in de muur kunt omtoveren tot een sfeervol geheel. Voeg er nog een snoer van minilichtjes aan toe, of richt een paar spotjes op jouw houtstapel. Op die manier wordt de decoratie ‘s avonds nog extra geaccentueerd. Om te voorkomen dat je ongewenste beestjes en schimmels in huis haalt, is het beter om uitsluitend ovengedroogd hout te gebruiken. Door dit droogproces wordt het vochtpercentage in het hout gereduceerd tot onder de 20%. Hout dat méér vocht bevat zal slecht ontbranden en veroorzaakt bovendien rookvorming tijdens de verbranding. Door het stoken van vochtig hout krijg je tevens aanslag in je haard en schoorsteen. Geen goed idee dus. Hout met een te laag vochtgehalte verbrandt overigens weer veel te snel. Wil je zeker weten dat je houtblokken van topkwaliteit krijgt? Bestel dan haardhout ovengedroogd bij Openhaardhout Gigant. Bij deze specialist ben je altijd verzekerd van haardhout met een fantastische uitstraling. Bovendien is het hout afkomstig van bossen die op duurzame en milieubewuste wijze onderhouden worden.

Hout brengt gezelligheid en warmte in elk interieur

Hout past in elk interieur en biedt talloze mogelijkheden. Als je een beetje handig bent, kun je van hout natuurlijk ook zelf meubels en allerlei andere leuke woonaccessoires maken. Een mooie lamp, een bijzondere kapstok of een unieke tafel. Natuurlijke materialen als hout zorgen altijd voor extra gezelligheid en warmte in elk interieur. Heb je inspiratie gekregen en kun je bijna niet wachten om jouw woonkamer met unieke decoratie te verfraaien? Haardhout blokken zijn leverbaar in netten en op pallets. Iedere houtsoort past uitstekend bij de vintage accenten die jij in jouw interieur hebt toegevoegd. Koop vandaag nog jouw eikenhout, essenhout of berkenhout en je hebt de bestelling al binnen enkele dagen in huis. Kun je lekker snel aan de slag om haardhout als decoratie in huis te gebruiken.

Reacties