Puur genieten bij het vuur

zoals de Denen zeggen 'Hygge' – de Faber Vejen

19 Juni 2018

De nieuwe ‘Vejen’ van het Nederlandse haardenmerk Faber is een vrijstaande gaskachel voor wie vuur ‘op zijn puurst’ willen beleven. De Deense naam van deze haard is geen toeval, maar juist een duidelijke verwijzing. Denemarken is immers de bakermat voor ‘Scandinavian design’. Op de langste dag van juni vieren ze het feest van het licht, ‘Sankt Hansens dag’. Ook zijn de Denen de bedenkers van het begrip ‘Hygge’, dat, vrij vertaald, ‘een goed en vredig gevoel’ betekent. Allemaal zaken die op de Vejen van toepassing zijn! image

Scandinavische invloed op het design

De Scandinavische invloed op het ontwerp van de Vejen is zichtbaar aan een strakke, haast minimalistische vormgeving, gecombineerd met een comfortabele bediening en authentieke details. Alle aandacht gaat zo naar het prachtige vuur. Met de enkele schuifhendel aan de voorzijde kan de vlamhoogte eenvoudig worden bediend, precies zoals dat bij een houtkachel het geval is. Het strakke ontwerp heeft verder een opvallend groot glasoppervlak, waardoor de brandende stammen van alle kanten zichtbaar zijn.

De Vejen is energiebewust met warm vuurbeeld

De Vejen is bijzonder energiebewust. Met een hoog warmte-rendement (energieklasse B) is de Vejen een efficiënte warmtebron. Maar ook bij de allerlaagste stand is het vuur ronduit prachtig om naar te kijken. Dit mede dankzij een laag van gloeiende ‘as’, onder de stammen. Deze unieke voorziening geeft een dieprode gloed, is volledig warmtevrij en zeer energie-arm, en kan ook zónder vlammen worden ingeschakeld. Kortom: de Vejen is een lust voor het oog en tot in detail doordacht om bij te ontspannen en op verhaal te komen. Nu verkrijgbaar De Faber Vejen is nú verkrijgbaar bij de officiële Faber dealer. Kijk op de website voor dealers en verdere informatie. image Maak kans op een weekend Kopenhagen Liefhebber van haardvuur en de Scandinavian way of life? Ga dan naar de actiepagina, deel jouw ‘beste vuurmoment’ met ons en maak nog kans op een citytrip voor 2 naar Kopenhagen; ‘capital of scandinavian design, Hygge en Sankt Hans’. Deel of stuur een beeld van jouw 'beste vuurmoment'. Alles mag! Bekijk de actievoorwaarden op de actiepagina.

Reacties