Foto: 2017-11/Luuk 01 loods brandend.jpg

Luuk Fires, een nieuw merk in Haardenland!

Sinds kort heeft haardenland er een kachelfabrikant bij.

Onder de merknaam “Luuk Fires” is er een nieuwe lijn, uniek uitziende gaskachels op de markt gekomen. De kachels zijn vervaardigd van 8 millimeter dik industrieel staal. Het geheel ziet er uiterst strak uit en zorgt echt voor vernieuwing in de markt. Het gebruikte materiaal van de producten is nog niet eerder seriematig toegepast bij gaskachels. Unieke producten zijn hierdoor nu ook bereikbaar voor een grotere groep mensen.

Een verhaal van industrieel staal

Het nieuwe merk start met een drietal modellen vrijstaande gaskachels. Het unieke karakter van de Luuk Fires gaskachels wordt mede bepaalt door het materiaal waar ze uit worden vervaardigd. De carrosserie is gemaakt van 8 millimeter dik staal waarbij de onbehandelde structuur van het staal, de zogenaamde wals huid, tevens als afwerklaag wordt gebruikt. Luuk Fires heeft een methode ontwikkeld om de wals huid zo te behandelen dat de structuur van het staal op een prachtige manier tot uiting komt. Het geheel heeft een industriële, maar ook warme uitstraling. Net als natuursteen, heeft elke stalen plaat zijn eigen structuur. Elke kachel van Luuk Fires heeft hierdoor zijn eigen “looks” en dat maakt het geheel dan ook persoonlijk.

Strakste gaskachel van Nederland

De Luuk Fires gaskachels zijn de “strakste” vormgegeven gaskachels op de Nederlandse markt. De deur sluit naadloos aan op de carrosserie en is greep loos. Openingen voor de warmte zijn zoveel mogelijk uit het zicht gebracht. De strakke vormgeving van de Luuk Fires gaskachels wordt benadrukt door de belijning van de staaldiktes die overal in de ontwerpen op een tactische wijze naar voren komen. Dit geheel zorgt voor een minimalistische stoere vormgeving.

Oerdegelijk Nederlands handwerk

Per kachel wordt met zorg het staal met de mooiste wals huid bij de staalleverancier geselecteerd. Het staal wordt vervolgens laser gesneden en handmatig in elkaar gelast. Dit laatste wordt uiterst secuur uitgevoerd. Vervolgens wordt de walshuid van het staal behandelt zodat de structuur op een prachtige wijze naar voren komt. Alle toeleveranciers zitten in Nederland zodat “Luuk” een oerdegelijk Nederlands product is.

Meer dan gaskachels

Alle Luuk Fires kachels zijn standaard voorzien van een afstandsbediening. Daarnaast zijn de kachels op alle fronten beveiligd. Maar Luuk Fires is meer dan alleen “gaskachels”. Het merk produceert ook stoere hout nissen voor de houtstook liefhebber. Er zijn al vergevorderde plannen voor andere producten. We zullen in de toekomst dus nog vaker van dit merk horen.

Meer over Luuk Fires kijk dan op de website.

Reacties