''Kijk me in de ogen'' - De nieuwe Lensfocus

De ogen zijn de spiegels van de ziel... Eén blik op de Lensfocus-gaskachel, meer is er niet nodig om te weten hoe écht comfort aanvoelt.

01 November 2018

Deze bijzonder minimalistische wandhaard overschouwt de ruimte met zijn gebogen glasraam en schept zo een visuele band met de persoon die er tegenover zit. In de CE-gecertificeerde en -goedgekeurde luchtdichte haard dansen de vlammen met een overtuigend realisme rond de keramische houtblokken en verspreiden zo een gelukzalig warmtegevoel. De kachel kan worden aangesloten via aardgas (6-7 kW) of propaangas (3-4 kW). Er is geen elektrische voeding nodig en het geheel kan eenvoudig met een afstandsbediening worden bediend (aansteken, instellen, regelen...) - een luxe die heel wat gebruikers op prijs stellen. De haard is voorzien van een dubbel aanvoersysteem, waardoor die geen lucht van de ruimte moet onttrekken en de kachel dus uiterst geschikt is voor woningen met een laag energieverbruik of passieve woningen.

Het design vertrekt vanuit 's werelds oudste geometrische vorm: de cirkel. Met deze opvallende vorm, die aan de basis ligt van heel wat buitengewone prestaties, is deze haard een uniek model. Zodra hij aanstaat, brandt het hypnotiserende oog van de Lensfocus met een vurige passie en wie goed kijkt, ziet misschien wel de ziel zelf die leven in de vlammen blaast.

Technische gegevens:

 • Gashaard op afstandsbediening
 • Stalen kap met een diameter van 84 centimeter
 • Beschikbare kleuren kap: zwart, wit of grijs.
 • Glazen raam met een diameter van 46,5 centimeter
 • Bij aanvoer van aardgas:
  calorische waarde: 6-7 kW
  consumptie: 0,644-0,723 m³/uur
 • Bij aanvoer van propaangas:
  calorische waarde: 3,6-4,1 kW
  consumptie: 0,116-0,144 m³/uur
Reacties