Foto: 270053

Zwevende Skive geeft ruimtelijk gevoel

Faber komt met revival van hanghaard.

Faber komt met revival van hanghaard.

Tien jaar geleden verdween de laatste hanghaard uit het assortiment van Faber. Strakke inbouwhaarden zonder frame werd de trend. Maar tijden veranderen. Het mag allemaal weer wat vriendelijker. Alhoewel frameless haarden aanhoudend populair blijven, keren ronde vormen terug in het interieur. De nieuwe Skive valt als gashaard op door zijn licht bollende vorm die zweeft boven de grond. Het voordeel van hanghaarden is dat ze ruimtelijk ogen door hun open onderkant. Een boezem voor inbouw is niet nodig.

Vuur rondom

De Skive is een driezijdige gashaard die vervaardigd is van zwart gietijzer. Het vuur is uit alle hoeken van de kamer zichtbaar. Het sfeervolle vlammenspel in de Skive komt tot stand door de gepatenteerde Log Burner. Bij deze gasbrander is het keramische hout opgestapeld als een klein kampvuur. Alleen nu met de gemakken van deze tijd. Hout zoeken is niet nodig. Met één druk op de knop wordt een ruimte snel warm en gezellig. Een afstandsbediening is vooral ook makkelijk bij het naar bed gaan. Je hoeft nooit te wachten totdat het vuur is gedoofd. Wie nog meer comfort wenst kan gebruik maken van de geïntegreerde timer en thermostaat.Weinig ruimte nodig
Een hanghaard oogt niet alleen ruimtelijk maar neemt daadwerkelijk ook weinig ruimte in. De Skive steekt iets minder dan 50 cm uit de muur en is 55 cm breed. Dan maakt hem geschikt voor veel verschillende ruimtes. Zonder boezem is installatie eenvoudig. De enige voorwaarde is een buitenmuur voor de aan- en afvoer van lucht en een gasleiding. De haard heeft een gesloten verbrandingssysteem, wat betekent dat de haard luchtdicht en onafhankelijk van het klimaat in de kamer brandt. Afvoergassen verdwijnen rechtstreeks naar buiten en dat is wel zo schoon.


Publicatiedatum: 26 juli 2011


Meer informatie: www.faber.nl

Reacties