Foto: Faber-door-kijk-haard-Aspect-houtset

Verrassend brede doorkijkhaarden van Faber

Met een lengte van maar liefst 130 centimeter zijn de Aspect gashaarden van Faber een verrassend grote sfeerbrenger met ruime architectonische mogelijkheden.

Met een lengte van maar liefst 130 centimeter zijn de Aspect gashaarden van Faber een verrassend grote sfeerbrenger met ruime architectonische mogelijkheden.

Het driezijdige model Aspect RD (Room Divider) kan bijvoorbeeld op de hoek van een scheidingsmuur worden ingebouwd, waardoor een unieke ruimteverdeler ontstaat. Het tweezijdige model Aspect ST (See Through) kan midden in een scheidingsmuur ingebouwd worden. Langs het rustige, zeer realistische vuurbeeld kan dwars door beide frameloze haarden heen naar de andere kant van de kamer worden gekeken. Dit ?see through?-effect geeft een bijzondere dimensie aan iedere ruimte waarin een Aspect gashaard is geïnstalleerd.

 

Het realistische en mooie vlammenspel van gashaarden is bij de meeste modellen alleen maar goed te zien wanneer je er recht vóór zit. Faber brengt daarin met de Aspect gashaarden verandering. Beide doorkijkmodellen zorgen voor sfeer in de hele ruimte. Ze zijn zodanig in te bouwen dat ze vanuit iedere plek in de ruimte uitstekend te zien zijn. Het gegeven dat de haarden in te bouwen zijn en geen frame hebben biedt vrijwel onbegrensde architectonische mogelijkheden. Ook belangrijk, mede voor het behouden van een optimaal binnenklimaat, is het gesloten verbrandingssysteem. Daardoor zijn alleen een gasleiding en een verbinding naar een buitenmuur vereist; een schoorsteen is niet nodig.

Bijzondere ruimtescheiding

Beide Aspect gashaarden kunnen worden ingebouwd in een scheidingsmuur, waardoor de ruimtes aan beide zijden via de haard visueel met elkaar worden verbonden. De Aspect ST heeft aan de voor- en achterkant glas met zicht op het vuurbeeld. De zijkanten van dit model zijn gesloten, zodat de ST het beste past in een ruimtescheidende muur. De forse afmeting (lengte 130 cm, hoogte 40 cm, diepte 46 cm) zorgt voor een brede kijk op de andere kant van de haard.

Voor uiteinden van (gedeeltelijke) scheidingsmuren is de Aspect RD ? met dezelfde maten ? het meest geëigende model. Deze is immers ook aan één zijkant (de ?kopse? kant) voorzien van glas. Zo kan van drie kanten naar het vlammenspel worden gekeken, dat dankzij de bijzondere brandervorm ook van de zijkant gezien een behoorlijk volume heeft. Op deze manier wordt een bijzondere ruimtescheiding gecreëerd, die zorgt voor een unieke sfeer in de kamer.

Binnenklimaat onaangetast

De Aspect gashaarden hebben de uitstraling van een open haard, maar niet het nadeel van het sjouwen met houtblokken of het schoonmaken. Het regelbare vuurbeeld kan naar keuze branden rond natuurgetrouwe houtblokken of moderne, witte carrara kiezels. Beide haarden hebben een gesloten verbrandingssysteem, met aanvoer van zuurstof van buiten en afvoer van rookgassen naar buiten. Zo wordt geen zuurstof aan de kamer onttrokken en blijft het binnenklimaat in de tegenwoordig vaak uitstekend geïsoleerde woningen onaangetast.

De haarden werken met een elektrische ontsteker en zijn voorzien van een afstandsbediening en een timer. Een thermostaat zorgt voor een constante temperatuur. De Aspect gashaarden zijn onderdeel van het Faber Frameless-programma: een serie inbouwhaarden met een scala aan modellen en formaten. Informatie over het volledige assortiment van Faber en de adressen van dealers zijn te vinden op www.faber.nl.

Publicatiedatum: 8 mei 2009

Reacties