Foto: 279242

Faber heeft Respect voor iedere hoek

Effectief ruimtegebruik met nieuwe gashaarden.

Effectief ruimtegebruik met nieuwe gashaarden.

Soms is het zoeken naar een geschikte muur in de kamer om een haard te installeren. Ligt het niet aan de antieke kast, die ergens net zo mooi staat, dan is het wel de televisie die daar zo praktisch hangt. In huis wordt een hoek van een kamer relatief minder effectief benut. Maar voor een haard kan het juist een uitgelezen plek zijn. Faber komt daarom met een tweetal nieuwe hoekoplossingen voor een gashaard: de Respect IC (Inner Corner) en de Respect OC (Outer Corner). De Respect IC kan in iedere willekeurige hoek worden geïnstalleerd. De Respect OC plaats je om een hoek heen. Dit laatste heeft als voordeel dat het brede vlammenbeeld vanuit een tweetal ruimtes zichtbaar is. Een haard in de hoek creëert daarentegen een intiem gevoel.

 

Breed vuurbeeld zonder afleiding
Als uitgangspunt voor het ontwerp gold een breed zicht op het vuur verpakt in een stijlvol design, dat niet afleidt van de vlammen. De Respect IC en OC zijn daarom beide voorzien van doorlopend glas dat uit één stuk bestaat - zonder zichtbare naden. De hoek splitst als het ware de haarden in twee symmetrische gedeeltes. Dit zorgt voor evenwicht in de ruimte. De reflecterende spiegelachterwand geeft meer diepte aan het vuur, wat vooral bij een hoekopstelling voor een magisch effect zorgt. Al grijze splitstenen of witte carrara kiezels.

Haard gaat mee met de seizoenen
Beide haarden hebben een Step Burner®, die aanpasbaar is aan de temperaturen van ieder seizoen. Warmte en vlammen zijn stapsgewijs regelbaar via een luxe afstandsbediening. In de winter is volledig vermogen aangenaam met een vuur van ruim 2 meter breed. In het voor- of naseizoen voldoet wellicht wat minder warmte. Eén druk op de knop zorgt ervoor dat het vuur zich dan in het midden van de haard concentreert. De derde stand zorgt voor een sfeervol breed haardvuur, maar met iets lagere vlammen en nog minder warmte. En de vierde stand reduceert de vlammen als deze alleen in het midden branden. Zo kan de haard ook in de zomer worden gebruikt zonder energie te verspillen.

Publicatiedatum: 7 februari 2012

Meer informatie over Faber en dealeradressen op www.faber.nl

Reacties