Foto: Faber-hoekhaard

Faber heeft met gashaard ‘Respect’ voor iedere hoek

Hoekhaarden van Faber zorgen voor effectief ruimtegebruik met nieuwe gashaarden.

Faber gashaard Respect - hoekhaard.
Soms is het zoeken naar een geschikte muur in de kamer om een haard te installeren. Ligt het niet aan de antieke kast, die ergens net zo mooi staat, dan is het wel de televisie die daar zo praktisch hangt. In huis wordt een hoek van een kamer relatief minder effectief benut. Maar voor een haard kan het juist een uitgelezen plek zijn. Faber komt daarom met een tweetal nieuwe hoekoplossingen voor een gashaard: de Respect IC (Inner Corner) en de Respect OC (Outer Corner). Op beide haarden geldt een levenslange garantie. De Respect IC kan in iedere willekeurige hoek worden geïnstalleerd. De Respect OC plaats je om een hoek heen. Dit laatste heeft als voordeel dat het brede vlammenbeeld vanuit een tweetal ruimtes zichtbaar is. Een haard in de hoek creëert daarentegen een intiem gevoel.

Gashaard gaat mee met de seizoenen
Beide gashaarden hebben een Step Burner® als brander. Warmte en vlammen zijn stapsgewijs regelbaar via een luxe afstandsbediening, aanpasbaar aan de temperaturen van ieder seizoen. In de winter is volledig vermogen aangenaam met een vuur van ruim 2 meter breed. In het voor- of naseizoen voldoet wellicht wat minder warmte. Eén druk op de knop zorgt voor een sfeervol breed haardvuur, maar met iets lagere vlammen en minder warmte. De derde stand zorgt ervoor dat het vuur zich dan in het midden van de haard concentreert. De vierde stand reduceert de vlammen als deze alleen in het midden branden. Zo kan de haard ook in de zomer worden gebruikt zonder energie te verspillen en te veel warmte af te geven. 

Levenslange garantie
Sinds kort geeft Faber op zowel de Respect haarden als ook op de overige nieuwe gashaarden levenslange garantie. Dit is niet alleen voor het eerst sinds 1844, maar Faber is in Nederland ook de enige fabrikant die dit aandurft. De aanschaf van een gashaard met installatie is een kostbare zaak. Faber hoopt zo consumenten in onrustige tijden enige zekerheid te kunnen bieden. Voorwaarde is enkel een correcte installatie in combinatie met het gebruikelijke jaarlijkse onderhoud, het Performance onderhoudscontract welke mogelijk is in 2 varianten.

Meer informatie: www.faber.nl

Publicatiedatum: 21 juli 2012

Reacties