Gezellig in huis maken tijdens donkere dagen

Met de donkere dagen in het vooruitzicht willen we het binnen in huis weer gezellig maken.

05 Oktober 2020

In dit artikel geven we wat tips waarmee je een gezellige en warme sfeer in huis creëert.

Maak het gezellig met licht in huis

In de avond wordt het alweer vroeg donker. Daarom is het leuk om te zorgen voor gezellig licht in huis. Dit kan je heel eenvoudig en snel doen met sfeervolle lampen. Wil je zachte verlichting maar aan de andere kant ook nog een mooi boek kunnen lezen zet er dan een dimmer op. Op die manier kan je de hoeveelheid licht aanpassen. Kijk voor een paar mooie schemerlampjes. Uiteraard mogen kaarsjes niet ontbreken die geven een warme huiselijke sfeer.

Genieten bij de warmte van een gashaard

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van haarden. Je kan bijvoorbeeld ook een gashaard kopen. Heerlijk om bij de warmte van de haard op de bank te zitten met een warme mok chocolademelk of een kop thee. Misschien ondertussen kijkend naar je favoriete serie of aan het lezen in een leuk tijdschrift onder een dekentje. Een haard geeft warmte en sfeer in de donkere dagen. Je kan ook bij de haard gaan liggen en naar de vlammetjes kijken. Heerlijk ontspannend en heel sfeervol.

Warme kleuren op de muur

Wat het ongelofelijk goed doet om het huis gezellig te maken zijn warme kleuren op de muur. Dit geeft direct een hele andere uitstraling aan heel de ruimte. Daarnaast mogen natuurlijk accessoires niet ontbreken. Om het gezellig te maken kies je voor zachte stoffen. Denk dan aan de kussens op de bank het vloerkleed en een dekentje voor op de bank. Kies voor wol of een andere zachte stof. Dit geeft zoveel warmte en gezelligheid in huis.

Denk ook eens aan wat groen in huis

Als de dagen korter worden en het vroeger donker is zijn we veel korter buiten. Bovendien vallen buiten de balderen van de bomen en is er op den duur weinig groen meer te ontdekken buiten. Ook het vallen van de blaadjes hoort bij dit seizoen en heeft ook zo zijn charme. Maar om het binnen nog gezelliger te maken zijn een paar mooie groene of bloeiende planten een hele mooie aanvulling. Het geeft net dat beetje extra gezelligheid in huis.

Reacties