Foto: Faber-e-MatriX-Linear

Faber e-MatriX Linear

Nieuwe LED-technologie geeft een impuls aan haardarchitectuur.

Faber verbreedt de omvangrijke MatriX-haardenserie voor seizoen 20-21 opnieuw met een electrische variant van een gasmodel. Nieuw zijn dit jaar namelijk de elektrische versies van de ‘Linear’-modellen: moderne, gestrekte haarden met een zichthoogte van 400 mm, in de breedtes 1050 en 1300 mm. Opzienbarend is de nu sterk doorontwikkelde LED-technologie, die de vuurbeleving naar een nog hoger niveau tilt. Net als bij de gasversies zullen ook de e-MatriX Linear-modellen direct in drie zichtvarianten leverbaar zijn.

Het vuurbeeld in de e-MatriX (door Faber geintroduceerd in 2017) is een verbluffende combinatie van opwervelende koudwaternevel en LED-licht. Een volwaardig alternatief zonder hout of gas, uitstootvrij en vrijwel overal toepasbaar; een kraanwatertoevoer en 230V volstaan. De nieuwe generatie e-MatriX Linear is als eerste voorzien van nieuwe, meer uitgebreide LED-technologie. Want naast het vuurbeeld zélf wordt de nieuwe LED-lichtoptica in de nieuwe e-MatrIX voortaan ook toegepast voor dynamische verlichting zowel ónder het gloeibed als voor het aanlichten van het haard-interieur. Lichtintensiteit, -dynamiek en zelfs de lichtkleuren zijn naast diverse presets (‘moods’) naar eigen voorkeur instelbaar. Aanpassingen zijn eenvoudig, via een standaard meegeleverde app voor smartphone of tablet.

Deze nieuwe generatie LED-optica opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden. In combinatie met de hoogwaardige houtset zorgt deze nieuwe LED-lichttechnologie voor een vuurbeeld dat qua intensiteit meer dan ooit overtuigt en fascineert; als een houtvuur zo echt.

Met een decoratie van witte kiezelstenen of acrylic ice (glaspartikels) biedt de nieuwe multicolor lichttechnologie bovendien een scala van nieuwe, creatieve mogelijkheden om de uitstraling van een haard volledig te personaliseren; naar de omgeving, persoonlijke stemming of gelegenheid, en in elk seizoen.
En voor wie vlak voor de haard alsnóg aangename warmte wil voelen is – vanaf nu standaard - een elektrische bijverwarming van max. 2 kW ingebouwd, die de warme lucht via het haardglas het interieur in blaast. Voor een nog echtere beleving, vlak voor de haard!

De nieuwe e-MatriX Linear Fires vormen een volwaardig alternatief voor een gas of houthaard, en bieden zelfs nieuwe mogelijkheden waar een hout- of gashaard niet mogelijk of gewenst zijn. Inspiratie voor innovatieve en toekomstbestendige interieurarchitectuur!

Meer informatie: www.faberfires.com

Meer van Faber
Reacties