string(1) "p"

Nordic Fire

Verkerk Openhaarden beschikt over cv-kachels van het merk Nordic Fire.

Hoe werkt een cv-kachel?

Een cv-kachel kan worden aangesloten op een buffer- of boilervat. Hierdoor kunt u in combinatie met zonnecollectoren ook zorgen voor warm sanitair water, om bijvoorbeeld te kunnen douchen. In de meest voorkomende gevallen wordt een cv-kachel aangesloten op de bestaande verwarmingsinstallatie. De cv-kachel geeft de warmte direct af aan de radiatoren en vloerverwarming.

 

Beveiliging

Cv-kachels van Nordic Fire zijn met maar liefst drie beveiligingen zeer veilig in gebruik. De CV-kachels zijn beveiligd tegen onderkoeling, oververhitting en overdruk. De goedkopere merken hebben deze beveiliging vaak niet, waardoor Nordic Fire zich op het vlak van beveiliging zeker onderscheid.

Voordelen van een Cv-kachel

Het grote voordeel van het stoken met hout is de prijs van de brandstof. Hout is vele malen goedkoper dan aardgas, waardoor een investering al snel wordt terugverdiend. Bovendien is de uitstoot van een moderne Cv-kachel veel milieuvriendelijker én ligt de CO2-uitstoot veel lager. Naast het financiële voordeel zijn er ook andere voordelen. Een Cv-kachel verspreidt de warmte over meerdere ruimtes, waardoor de warmte optimaal wordt verdeeld.

De werking van een CV houtkachel van Nordic Fire