Profielfoto van Gasloosstoken.nl
Gasloosstoken.nl
Baarloseweg 15d, 8316SC Marknesse
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Met de rookgaswisselaar: warm water uit uw houtkachel

Met de rookgaswarmtewisselaar gooit u het roer om: u vergroot het rendement van uw 'oude' houtkachel met 10-40%. Een echte efficientieslag

Rookgaswarmtebenutter maximaliseert de opbrengst van uw houtkachel

Rook van vooral oudere houtkachels met een laag rendement, heeft een hoge temperatuur van wel tot 400 °C. Goed voor de trek in het rookkanaal, maar ook jammer, omdat afgevoerde warmte niet wordt benut. Met de Rookgaswarmtewisselaar gooit u het roer om: u benut ook de rookgaswarmte optimaal om bijvoorbeeld daarmee een paar radiatoren mee te verwarmen. In een ruimte waar de houtkachel niet staat.

Vraag meer info via info@gasloosstoken.nl of bel 0651888113

Principe
Het principe is voor de hand liggend: een rookgaskanaal met ingebouwde warmtewisselaar, waar cv- of tapwater doorheen gepompt wordt. Het klinkt eenvoudig, maar de kunst is natuurlijk om de rookgastemperatuur maximaal te benutten, zonder de rookgasafvoer te onderbreken. Met de rookgaswarmtewisselaar is dat -na veel ontwikkel- en testwerk- goed uitgepakt. Het Duitse Rhein-Ruhr Feuerstatten Prufstelle heeft er zijn goedkeuring aan verleend. Er werd nauwkeurig getest wat de uitwerking is van de rookwarmtewisselaar op de rookgastemperatuur en in welke mate er warmteoverdracht plaatsvindt. Dus: of het wel zin heeft om de warmtewisselaar veilig te plaatsen. En dat blijkt werkelijk het geval te zijn. Tot een derde van de warmte wordt extra benut!
Eenvoudig inpasbaar
Een uniek ontwikkelingsresultaat is dat de rookgaswarmtewisselaar eenvoudig in te passen in in vrijwel alle bestaande rookafvoerkanalen. Aan de buitenkant ziet u gewoon een -150 tot 200 mm- rookkanaal -niet storend of opvallend- met daarin de inventieve wisselaar gebouwd. Kort gezegd: u vervangt 50 cm of een meter van uw bestaande rookkanaal door de rookgaswarmtewisselaar, en benut daarmee uw houtkachel maximaal.
Rondpompen
Het water in de warmtewisselaar moet -net als in elke cv-systeem- permanent worden rondgepompt. Zowel radiatoren als vloerverwarming kunnen er op worden aangesloten, maar ook kan het water door een wisselaar in een buffervat of boiler worden gepompt. Net als op de cv-houtkachel wordt er dus een cv-pomp aan gekoppeld en zijn een paar appendages nodig voor de veiligheid. De meeste appendages kunnen onopvallend worden gemonteerd: voor het veiligheidsdeel aan de muurzijde van het rookkanaal en voor een ander deel, zoals pomp, buiten het zichtveld.
Capaciteit en maat
De capaciteit van de rookgaswarmtewisselaar hangt af van de maatvoering. De kleinste uitvoering heeft een lengte van 500 mm -voor als er weinig ruimte is- maar standaard is de lengte 1000 mm. De wisselaar kan vertikaal, maar ook liggend worden geplaatst: het resultaat blijft hetzelfde. De capaciteit varieert van 2, 3 tot 4 kW oplopend. De warmteopbrengst hangt af van de lengte van de warmtewisselaar en omgevingsfactoren als rookgastemperatuur, druk in het kanaal, uitvoering van de waterzijdige aansluiting, brandstofkwaliteit enzovoort.
De toegepaste materialen zijn van rvs en staal. Er zijn twee uitvoeringen: een combi van stalen kanaal en stalen wisselaar en van volledig rvs. De wisselaars zijn er in de kleuren zwart, antraciet of zilver. De aanschafprijs is buitengewoon aantrekkelijk juist ook omdat er als aanvulling op bestaande houtkachels een geweldige efficientieslag gemaakt wordt.

De volgende keuringen zijn van toepassing: TÜV Prüfbescheinigung nach DIN EN 303 – 5/1999 van TÜV Rheinland. Aan de volgende richtlijnen, normen en plaatsingsrichtlijnen wordt voldaan: DIN 1298/ EN -1856-2. Warmetauscher und Verarbeitung nach DIN EN 1057 und DVGW-GW 392, mit Gütezeichen RAL und DVGW-Zeichen, CU-DHP, R290 toelatingsnummer Z 23.14-1131 nach EN 1044: CP105 (L-AG2P) und CP203 (L-CuP6) Degassu 4576 U, L-aG 45 Sn, DIN 851
Enkele apendages zijn:
1x energiezuinige cv-pomp (4 Watt, 6 meter, energielabel A)
1x thermische driewegregelventiel 55°C
1x T-stuk 15x3/4x15
1x T-stuck 15xx3/8x15
1x overdrukbeveiliging
1x aanlegthermostaat voor pompaansturing
1x koppellingset pomp
1x automatische ontluchter
1x thermometer
1x flexibele slang voor aansluiten op cv-circuit
1x afsluiter/koppeling
of
1x Laddomat 11-30 met thermoventiel 63° C (A-label pomp / 6 m) CU 22
* Laddomat 11-30 in plaatsvan losse verwarmingpomp en thermoregeling

Elke rookgaswarmtewisselaar wordt uitgeleverd met een montagehandleiding

Bel of mail voor de juiste maat en het juiste rendement. tel. 0651888113 of oudma070@planet.nl