Duim Openhaardrooster

Het Winox Openhaardrooster Duim verzekerd u van een optimale houtverbranding met nieuw verbrandingsprincipe. 15 - 30KW, 40d x 52b in cm, Houtlengte 50cm

Omschrijving Openhaardrooster

Unieke houthaard blokverbranding met stookrooster van WinoxMet het Winox Openhaardrooster bent u verzekerd van een optimale houtverbranding.


Als u een houtblok in uw haard legt op het brandende houtskool zult u zien dat de onderzijde geen of weinig lucht krijgt en blijft roken tot het blok is opgebrand. Dit betreft ongeveer 25% van het hout. Met het Winox stookrooster bent u verzekerd van een optimale houtverbranding. Met het 'Winox Fire Flow bovenrooster' gebruikt u uw hout wél volledig voor warmteafgifte. De kamertemperatuur regelt u nu eenvoudiger met het aantal houtblokken op maat, waarbij 10 – 30% houtbesparing mogelijk is!

Mensen die hout stoken hebben met problemen te maken, dat:
- De haard moeilijk is aan te steken, uit gaat of het vuur niet mooi brandt.
- Stukken hout niet geheel opbranden.
- De verbranding niet schoon genoeg is.
- Houthoeveelheid steeds aanpassen i.v.m. over/- of ondertemperatuur in de kamer.
- Er grijze, blauwe of zelfs zwarte rook uit de schoorsteen komt.

Doordat het product instelbaar is in breedte en lengte, en voor het juiste vermogen instelbaar en koppelbaar is, heeft het zeer veel mogelijkheden. Voor Openhaarden kan een rendement verhoging van 3 – 7% worden bereikt afhankelijk van type haard en schoorsteenkanaal. Het 'Winox Fire Flow bovenrooster™©' is gepatenteerd en gaat lang mee wel 10 tot 20jaar afhankelijk van het gebruik, en lost bovenstaande problemen geheel op. Uw hout verbrand twee maal volledig.

Als je een houtblok in je haard legt op het brandende houtskool zul je zien dat de onderzijde geen of weinig lucht krijgt en gaat roken (onverbrande gassen, dit is nauwelijks zichtbaar maar wel meetbaar), dit is ongeveer 25% van de warmtecapaciteit van het blok, en blijft tot het blok is opgebrand. Deze 25% wordt met het 'Winox Fire Flow bovenrooster' wel volledig gebruikt voor warmteafgifte.

Apart om te zien is het vuur dat het houtblok van onderaf start met branden, en het aangeblazen houtskool, dat een Orange tot geel/witte gloed onder de blokken geeft en samen een katalytisch effect geven op de verbranding(wit/gele vlammen afh. van houtsoort). De verbrandingslucht wordt voorverwarmd, zelfs tot 750 ºC en dit gebeurd bij geen enkele andere Openhaard. De kamertemperatuur regel je nu eenvoudiger met het aantal houtblokken, waarbij 10 – 30% houtbesparing mogelijk is.

Producten zijn: een 3-tal Kachelroosters 5-15KW voor nieuwe en gebruikte houthaarden, en een 3-tal openhaardroosters van 15-30KW voor nieuwe en gebruikte openhaarden, waarbij voor de openhaarden de aslade en het oude stookrooster totaal komt te vervallen. Zelfs het rendement van de houthaard kan met 3 - 10 % worden vergroot, waarbij de verbranding zeer schoon wordt, en zonder zichtbare rookvorming, en het enige dat overblijft is weinig wit/grijze as, en zal de schoorsteen minder vervuilen.

Nog nooit was uw avond met deze volledige houtverbranding zo sfeervol en maximaal warmtegevend.

Meer informatie: www.kachelrooster.nl  onder Tips vind u de Openhaard- en Houthaardfilmpjes