HR Houtkachels

Partner

Ecofan ventilator- Cafra

Met de EcoFan kachelventilator, verkrijgbaar via HR Houtkachels, kun je de warme-luchtcirculatie van de houtkachel of allesbrander optimaliseren.

EcoFan kachelventilator

Met de EcoFan ventilator van Caframo kan men de warme-luchtcirculatie van de houtkachel of allesbrander optimaliseren.

De EcoFan is een ventilator die speciaal gebruikt wordt op een houtkachel of allesbrander. Met deze ventilator kan men de warme-luchtcirculatie van de houtkachel of allesbrander optimaliseren en hierdoor de ruimte sneller en gelijkmatiger te verwarmen. Hiermee wordt, volgens onderzoek van de universiteit van Waterloo, het comfort verhoogd en 14% tot 19% brandhout bespaard.

Al vanaf een temperatuur van 65 graden gaat de EcoFan draaien. Hoe warmer de kachel wordt, hoe sneller de ventilator gaat draaien. De bladen van de EcoFan zijn zo gevormd dat de warme lucht boven de kachel efficiënt en met een brede waaier door de ruimte wordt verspreid voordat het de kans heeft om allemaal naar het plafond te stijgen waar het zijn warmte kwijt raakt en als koude lucht weer naar beneden te zakken.

Natuurlijk te koop en te bezichtigen bij HR Houtkachels in Cuijk!

Ecofan ventilator onderhoudsvrij

De EcoFan doet zijn werk in stilte en onderhoudsvrij. Hij vereist geen onderhoud anders dan af en toe met een zacht kwastje stof verwijderen.

Het beste kan men de EcoFan aan de zijkant bovenop de kachel plaatsen, het liefst zo ver mogelijk naar achteren. Vanaf de achterkant zal de EcoFan de koude lucht aantrekken en je woonkamer verwarmen.

Types EcoFan

EcoFan 800

De EcoFan 800 is de kleinste telg uit de familie. Deze is geschikt voor kachels met een oppervlakte temperatuur van 150ºC - 340ºC. Hij kan 3 kubieke meter lucht per minuut verzetten.

EcoFan 812

De EcoFan 812 is speciaal geschikt voor grote ruimtes en voor speksteen- en gaskachels. Kachels met een oppervlaktetemperatuur van 65ºC - 350ºC en kan vijf kubieke meter lucht per minuut verzetten.

De werking?

MEER VAN DIT BEDRIJF