Foto: Nobles-Pellet_sfeer-1536x904

Wat voor soorten pelletkachels zijn er?

Wat is er nou gezelliger in huis dan een knisperende open haard of kachel?

De heerlijke warmte een gemoedelijke sfeer van de vlammetjes is iets wat de sfeer kan maken in huis. Daarnaast straalt het ook luxe uit en maakt het een woonkamer tot een geheel. Er zijn verschillende soorten maar de pelletkachel wordt steeds populairder en dat is niet voor niks. Deze kachel is duurzamer en wordt ook nog eens gesubsidieerd door de overheid. Er zijn verschillende soorten pelletkachels. In deze blog laten we je kennis maken met de verschillende soorten en de voor en nadelen ervan. 

Pelletkachel met luchtventilatie

Deze pelletkachel is vrijstaand en verspreidt de warmte door de ruimte door middel van een ventilator. Dit type heeft alleen maar een rookgasafvoer te hebben en daarom is het plaatsen van een schouw niet nodig. Daarnaast wordt de warmte snel verspreid en kan je het overal plaatsen. Ook is er een ruime keuze aan modellen dus kan je er een uitzoeken die past bij het interieur. Het enige nadeel van deze kachel is dat de ventilatoren geluid maken en dat kan misschien als vervelend worden ervaren. 

Geluidsarme pelletkachel

Dit type kachel werkt via stralingswarmte en heeft daarom geen ventilator. Om deze reden is de kachel een stuk stiller dan de kachel met de luchtventilatie. Wanneer je dus gevoelig bent voor geluiden, dan past deze kachel beter bij je. Toch geeft de kachel hierdoor minder warmte af en is het nooit helemaal geruisloos. 

Pelletkachel op de CV

Deze kachel wordt ook wel een pelletthermokachel genoemd en is aangesloten op de centrale verwarming waardoor het voor warmte en warm water kan zorgen voor je gehele huis. Deze kachel is niet alleen duurzamer maar zorgt er ook voor dat je stookkosten lager worden en dat is zeker in deze tijd met de hoge kosten een voordeel. En als dat nog niet duurzaam genoeg is, deze pellethaard kan ook aangesloten worden op zonnepanelen!

Pelletkachel met kanalisatie

De naam zegt het al, deze kachel is voorzien van kanalen die de warmte in meer dan een ruimte kunnen verspreiden. Het lijkt op de pelletkachel die je aansluit op de CV maar dan is deze optie voordeliger. Het is wel zo dat deze kachel lastiger is om te installeren en een groter vermogen nodig heeft. 

Kortom, er is genoeg keuze en vast wel een kachel die bij jouw wensen past. Laat je goed informeren zodat jij tevreden in een warm en gezellig huis kan vertoeven.

Reacties