Flexibele rookgasafvoer

Het Metaloterm® XE-systeem, gemaakt van roestvrij staal, biedt een enkelwandige, flexibele rookgasafvoer die geschikt is voor verschillende toepassingen.

Het Metaloterm® XE-systeem, vervaardigd van roestvast staal, biedt een enkelwandige, flexibele rookgasafvoer die geschikt is voor diverse toepassingen. Het systeem is ontworpen om zowel hoge als lage temperaturen aan te kunnen, zowel bij onder- als overdruk, met of zonder condensatie.

Het MetalotermXE-systeem kan weerstand bieden tegen schoorsteenbranden, waardoor het bijzonder geschikt is als schoorsteenvoering bij renovaties. Enkele toepassingen van het systeem zijn onder andere renovatie van bestaande gemetselde of bouwkundige kanalen en het verkleinen van de doorsnede in dergelijke schachten.

De voordelen van het MetalotermXE-systeem zijn onder andere een eenvoudige en snelle installatie (Twist & Fix) zonder uitgebreide sloopwerkzaamheden, een lekvaste constructie dankzij de zwaluwstaart gevouwen naad (Dovetail folded), de hoogste corrosiebestendigheid, diepe ribbels voor een betere flexibiliteit tijdens installatie, sterke naden die de constructie weerstaan, en de mogelijkheid om aan te sluiten op zowel Metaloterm® als Schiedel systemen.

Het systeem is tevens geschikt voor toepassingen met een maximale rookgastemperatuur tot 260°C.

Wil je meer informatie? kijk voor meer informatie op de website van Metaloterm