Foto: 2022/blog-afbeelding-202208251198.jpg

Een Bio-ethanolhaard als sfeermaker in huis

De bio ethanol haard is momenteel een veel verkochte haard door zijn duurzame en schone eigenschappen.

30 Augustus 2022

U kunt de haard binnenshuis laten plaatsen zonder dat er een rookafvoer van te pas hoeft te komen. Een bio ethanol haard kopen is een mooi alternatief voor een houtkachel of een elektrische haard. De haard werkt op echt vuur, maar er is geen rook of roetvorming aanwezig vanwege de schone biologisch afbreekbare stof waarop de haard brandt. Er zijn van deze vuurplaatsen veel trendy ontwerpen voor in de woning te koop. Hierbij kunt u denken aan een bio ethanol haard binnen, hangende bio-ethanol haarden, bio-ethanol inbouwhaarden en vrijstaande bio-ethanol haarden.

Veiligheid van de bio ethanol haard

De bio ethanol haard verbrandt volledig. Het vuur is dan ook 100% vuur zonder roet, as en rook. U heeft bovendien niet meer met de gifstoffen van rook te maken. Er is geen afvoer nodig in uw woning om giftige rook te laten ontsnappen. Bovendien is kans op het vrijkomen van koolmonoxide nihil. Dit zegt echter niet dat deze haarden ongevaarlijk zijn. Er komen wel eens brandwonden voor bij het aansteken van de haard, en bovendien speelt kwaliteit een grote rol in de veiligheid van de haarden. De voordelige bio ethanol haarden zijn met 1 mm dik plaatstaal uitgerust. Dit in tegenstelling tot de duurdere varianten waar het plaatstaal minstens 3 mm dik is. Een dun stuk plaatstaal is een stuk onveiliger. Er wordt bij oudere en goedkope haarden nog wel eens wol gebruikt. De modernere bio haarden zijn van keramiek. De betere kwaliteit bio haarden hebben een aparte ingang voor het toedienen van de vloeistof. Deze staat los van de plek waar het vuur brandt. Bovendien kan het brandgat worden gesloten als u bezig bent met de haard door middel van RVS stokjes, zodat u geen brandwonden op kunt lopen. Als de haard nog niet helemaal uitgeblust is, kan er een steekvlam optreden als u de haard weer bij wilt vullen. Verder is het belangrijk dat er geen bio-ethanol vloeistof lekt in de buurt van de aansteker of van een lucifer. De vloeistof moet zorgvuldig in de haard worden gegoten om brand of een steekvlam te voorkomen.

Soorten bio ethanol haarden

Vrijstaande bio-ethanol haarden kunt u op elke gewenste plek in uw huis plaatsen. Zo kunt u de bio ethanol haard tegen de wand plaatsen, vrijstaand op de eettafel of op het dressoir. Belangrijk is om geen objecten te dicht in de buurt van de haard te plaatsen. De bio-ethanol inbouwhaarden tonen zeer modern als open haard in een ingebouwde wand of in een vrijstaande tussenwand in de woning. Deze moderne afvoerloze haarden zijn gemakkelijk te plaatsen als onderdeel van elk stuk interieur. De vlammen worden afgeschermd door een hekje van glaswerk. Verder zijn deze haarden open en branden ze in de openlucht. De bio ethanol haard binnen kan door middel van een 3D-ontwerp worden gerealiseerd. Elke vorm is mogelijk. Hangende bio-ethanol haarden tonen nogal origineel en zijn helemaal van het futuristische tijdperk. U kunt deze tegen de muur hangen. Zo creëert u een fakkel-effect. Ook zijn vrijhangende bio haarden mogelijk. Denk aan een rond zwart bolvormig ontwerp die in de lucht hangt. Een zwevende vuurplaats heeft namelijk een surrealistische touch en vormt een blikvanger binnen uw woning. Een bio ethanol haard kopen bij Marziano is dus een goede keuze als u echt vuur wilt zonder afvoer. U steekt de haard zelf aan. Verder bent u milieubewust bezig met deze haard. Vraag nu een prijsopgave aan en laat uw haard plaatsen. Stuur een email naar: info@marziano.nl of bel met: 085-1308380.

 

 

Reacties