De hoekhoutkachel RIKA Sol met 90kg witte natuursteen of speksteen

.Een bescheiden esthetiek met grootse eigenschappen

De Sol van Rika is een elegante kachel, waarbij het frontontwerp lijkt op dat van de Rika Nex, maar de Sol is speciaal ontworpen voor hoekplaatsing. Het tijdloze design valt op door zijn natuurstenen bekleding.

De Rika Sol 8 kW is een absolute topper binnen het Rika houtassortiment. Met zijn vorm, warmteopslag en beschikbare kleuren in speksteen of witte natuursteen, zorgt hij voor talloze gezellige winteravonden.

De kachel is opgebouwd uit gietijzer, inclusief de deur die een groot raam heeft om van het vuur te genieten. Bij het gebruik van droog en schoon hout blijft dit raam vrijwel schoon. Zowel speksteen als witte natuursteen bieden dezelfde stralingswarmte. Met een massasteen van 90 kg straalt de kachel urenlang warmte uit.

Deze houtkachel is verkrijgbaar met een boven- of achteraansluiting, afhankelijk van uw voorkeur. Standaard is de luchttoevoer handmatig regelbaar met een hendel onder de kacheldeur.

Optioneel kunt u de kachel uitrusten met Rikatronic 4, die automatisch de luchtregeling regelt op basis van de temperatuur in de brandkamer. Dit systeem kan tot 50% hout besparen*, zorgt voor een schonere verbranding en een schonere ruit, en vermindert overlast voor omwonenden. U kunt de kachel ook automatisch laten starten door het gewenste tijdstip in te stellen en het hout en een aanmaakblokje te plaatsen.

Rika is een authentiek Oostenrijks familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar bestaat. Elke kachel wordt met de hand gebouwd, met aandacht voor elk detail en met alleen de hoogste kwaliteitsmaterialen. Voor meer informatie kunt u de configurator op de website gebruiken of contact opnemen met uw Rika-dealer. Let op: niet elke dealer verkoopt houtkachels.

Wilt u meer informatie volg ons op Facebook & Instagram.