string(1) "a"

Zonnepanelen in 2021: de voordelen

Je ziet ze steeds vaker: zonnepanelen. Een milieubewuste en groene manier om energie op te wekken. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen?

15 Juli 2021

Besparen op je energiekosten

Door gebruik te maken van zonnepanelen kan je flink besparen op je energiekosten. De investering in zonnepanelen schrikt vaak veel mensen af, maar je verdient vaak je investering al terug binnen zeven jaar. Er wordt aangeraden om bij een huishouden van één persoon 8 zonnepanelen te plaatsen. Hiermee kan je tot wel €475,- per jaar besparen op de kosten. Los van de energie die je opwekt voor jezelf, lever je ook nog eens stroom terug met zonnepanelen. Alle energie die je niet verbruikt wordt teruggeleverd naar een energiebedrijf, hierdoor krijg je vaak wat geld terug bij de jaarrekening van je stroomkosten.

Een beter energielabel voor je huis

Het is sinds 2015 verplicht om een energielabel te hebben voor zowel huur- als koopwoningen. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig het huis is. Bij een laag label kan je verwachten dat de stroom die opgewekt wordt niet energiezuinig is, bovendien ben je veel geld kwijt aan elektriciteit- en gaskosten. Dit zie je vaak bij oudere huizen, die gebruik maken van ouderwetse manieren om stroom te leveren. Met zonnepanelen krijg je een beter energielabel. Het is namelijk een duurzame vorm van energie opwekken, waardoor het huis duurzamer is en de bewoner minder kwijt is aan energiekosten. Naast een beter energielabel, verhoog je ook de waarde van het huis. Duurzame energie wordt steeds belangrijker, veel kopers en huurders zoeken tegenwoordig dan ook huizen die duurzaam energie opwekken. Ben je benieuwd naar de kosten van zonnepanelen of wil je in contact komen met een specialist in zonnepanelen? Op zonnepanelen-expres.nl vind je een overzicht van alle zonnepanelen installateurs in Nederland.

Goed voor het milieu

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu dan traditionele manieren van energie opwekken. Het wordt dan ook omschreven als groene stroom, dit betekent dat het volledig duurzaam is. Door gebruik te maken van zonnepanelen verlaag je de CO2-uitstoot van je huishouden. Ook niet onbelangrijk: stroom opwekken met zonnepanelen maakt geen lawaai. We zien steeds vaker dat duurzaamheid belangrijker wordt. Niet alleen in de wet- en regelgeving, maar ook bij de consument zelf. We worden steeds bewuster van hoe we omgaan met de aarde. Het gebruik van zonnepanelen wordt dan ook doorgaans gezien als actief meewerken aan de gezondheid van de aarde.

Het is vaak goedkoper dan je denkt

Veel mensen schrikken als ze de kosten voor zonnepanelen en installatie zien. Het kost vaak minder dan gedacht. De prijzen die je op internet ziet zijn gemiddeld en zijn geheel afhankelijk van de installateur en het soort paneel. Daarnaast kan je in veel gevallen de BTW op de zonnepanelen terugvragen. In sommige gemeentes kom je zelfs in aanmerking voor een subsidie. Dit kan je terug vinden op verbeterjehuis.nl.

Je bespaart met zonnepanelen in de toekomst op energie kosten, verhoogt de waarde van je huis en bent milieubewust bezig. Nu je bekend bent met de voordelen kan je afwegen of zonnepanelen een goede investering voor je zijn.

Reacties