Wat zijn Volthera PVT-panelen?

Je bent vast wel bekend met zonnepanelen, ook wel pv-panelen genoemd. Maar ben je al bekend met PVT-panelen en de mogelijkheden hiervan?

Volthera PVT-paneel

PVT-panelen zien er hetzelfde uit als PV-panelen. Het verschil is dat je met het Volthera PVT-paneel zowel elektrische als thermische energie (warmte) op kan wekken. Volthera is namelijk een zonnepaneel en zonnecollector in één (hybride). De collectoren achter de panelen, waarin een mengsel van water en glycol is verwerkt, onttrekken namelijk energie uit het zonnepaneel én de buitenlucht, welke als bron wordt gebruikt voor de warmtepomp. Zoals je leest werkt het PVT-paneel niet op zichzelf. Hier zit namelijk een heel systeem achter: een plug & play systeem. Dit betekent dat alle onderdelen eenvoudig op elkaar kunnen worden aangesloten en optimaal samenwerken. Het systeem bestaat uit de volgende componenten:

  • PVT-paneel
  • Boilervat voor tapwater
  • Warmtepomp van Vaillant
  • SolarEdge omvormer

De PVT-panelen van Volthera zijn geschikt voor hybride oplossingen in bestaande woningen. De PVT-panelen en de overige elementen van het Volthera systeem werken dan samen CV-ketel. Op extreem koude dagen is de CV-ketel backup. Nieuw te bouwen woningen beschikken niet langer over een gasaansluiting. Voor deze woningen heeft Volthera een all-electric oplossing ontwikkeld.

Ben je benieuwd naar de werking van de PVT-panelen en hoe deze samenwerken met de andere onderdelen van het Volthera systeem? Klik dan hier om het hele artikel over de werking van de PVT-panelen te lezen.