Foto: 2016/remeha-solar-home-zonneboiler.jpg

Remeha Solar Home zorgt voor forse besparing op de energierekening

Zet de zon én de best geteste zonneboiler aan het werk met Remeha Solar Home.

Het genieten van een warme douche of lekker in bad gaan, wordt nog aantrekkelijker. Remeha Solar Home lanceert enkele nieuwe zonneboilersystemen die niet alleen voor maximaal comfort en lage energiekosten zorgen, maar ook met een fors subsidiebedrag worden ondersteund. Tevens behaalde het zonneboilersysteem RemaSOL 150SE-1S van Remeha een 8 - en daarmee de hoogste score - in de zonneboilertest van de Consumentenbond van afgelopen april.

Zonneboilers zijn voor Nederlandse huishoudens een steeds belangrijkere energiebron. Willen we zo weinig mogelijk fossiele energie gebruiken, dan moeten we de zon voor ons aan het werk zetten. In combinatie met de zonneboilersystemen van Remeha Solar Home krijgt de consument hoge kwaliteit, maximaal comfort, lagere energiekosten, en dat voor een zo laag mogelijke investering. Echter, het comfort, de kosten en de opbrengsten zijn één kant van het verhaal. Minstens zo belangrijk zijn de kwaliteit en de levensduur van een zonneboilersysteem.

Maximale betrouwbaarheid

Samen met haar Europese zusterorganisaties testte de Consumentenbond verschillende zonneboilersystemen. Uit de cijfers van de testen blijkt dat de RemaSOL 150SE-1S van Remeha op betrouwbaarheid de hoogste score behaalt, namelijk een 10! Ook wat prestatie betreft krijgt het systeem een van de twee hoogste scores. De optelling van alle scores maakt dat de RemaSOL 150SE-1S het testoordeel 8 krijgt.

Nieuwe, innovatieve systemen

Het systeem dat de Consumentenbond testte, is uitgerust met een 150 liter voorraadvat en kan met één maar ook twee zonnecollectoren worden geïnstalleerd. Dit systeem is slechts één van de vele tientallen systemen die Remeha als samengestelde pakketten aanbiedt. Een echte noviteit is de Solar Plus zonneboilercombi, een toestel dat niet alleen warm tapwater met de zon opwarmt, maar ook het water voor de verwarming. In combinatie met een hr-ketel ontstaat zo een zeer zuinig verwarmingssysteem. Een tweede innovatie is de TzerraSOL, een zonneboilercombi hybride systeem. Bij deze installatie zijn de cv-ketel en het boilervat, waarin het door de zon opgewarmde water zit, in één toestel samengebouwd. Dit betekent veel installatiegemak en daardoor minimale overlast en geen inregelproblemen bij de installatie van het systeem.

Extra aantrekkelijk door subsidie

Om het gebruik van duurzame energie te bevorderen biedt de overheid sinds 1 januari 2016 een aanschafsubsidie via de ISDE-regeling. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type systeem, de prestatie die het levert en het aantal collectoren. Omdat de systemen van Remeha zeer goed presteren, ontvangen de systemen de hoogste subsidiebedragen. Dat betekent dat een koper al snel 500 tot soms wel bijna 2000 euro aankoopsubsidie ontvangt.

Reacties