Foto: Monteren-zonnepanelen

Het monteren van zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is een duurzame investering. Niet alleen winst voor je portemonnee, maar je levert ook een belangrijke bijdrage aan het milieu.

Zonnepanelen plaatsen is echter niet zomaar gedaan. Er moeten een aantal stappen ondernomen worden voordat het eindelijk zover is en je kunt profiteren van de opgewekte energie.

Een omvormer en installatiemateriaal

Om energie te kunnen opwekken, heb je meer nodig dan alleen zonnepanelen. Enkele zonnepaneel toebehoren die zorgen voor een complete aankoop zijn bijvoorbeeld een omvormer en installatiemateriaal. Een omvormer zorgt ervoor dat energie die je opvangt geschikt wordt gemaakt voor het net. Zonnepanelen kun je namelijk nooit zomaar aansluiten op de meterkast. Hiervoor is solar bekabeling nodig. Het installatiemateriaal heeft als functie om de zonnepanelen stevig op het dak van je huis te monteren.

Met zonnepanelen aan de slag

Maak van tevoren een schets waar u de zonnepanelen gaat plaatsen. Is er genoeg ruimte om de zonnepanelen te plaatsen? Houd rekening met eventuele schaduw. Dit heeft namelijk invloed op het gewenste rendement.

In de meest ideale situatie plaats je de zonnepanelen richting het zuiden. Hoewel een andere richting niet direct minder rendabel hoeft te zijn, kan het wel invloed hebben. Het type dak speelt eveneens een belangrijke rol bij het plaatsen van zonnepanelen. De optimale hellingshoek voor zonnepanelen ligt tussen de 34 en 38 graden. Zorg ervoor dat de afstand tussen de zonnepanelen en de omvormer zo klein mogelijk is. Daardoor gaat er zo min mogelijk energie verloren.

Online handleidingen downloaden

Online zijn er diverse handleidingen te vinden die je informatie en tips geven hoe je zonnepanelen het beste kunt plaatsen. Het is altijd slim om je van tevoren in te lezen. Doe er je voordeel mee!

Zonnepanelen laten monteren

Vind je het te lastig om zelf zonnepanelen op je dak te monteren? Dan kun je natuurlijk altijd de keuze maken voor een bedrijf die dit voor je kan doen. Je hebt dan sowieso de garantie dat het op een goede wijze gebeurd.

Of je het nu zelf doet of dat je de plaatsing van de zonnepanelen laat doen, je profiteert altijd van een lagere energierekening!

Reacties