Foto: ATA-_Energion-Hybrid

Warmtepomp ready

Is jouw CV-ketel klaar om duurzaam te verwarmen?

Tijdens de Warmtegarantieweken – exclusief voor de ATAG SelectDealer - kan je als consument profiteren van een aantal voordelen, die helpen bij het maken van de juiste keuze hoe je je woning kunt gaan verwarmen, nu en in de toekomst.


Belangrijk om te weten is dat alle ATAG CV-ketels Hybrid Ready zijn. Wat houdt dit nu in?

Bij ATAG zijn alle CV-ketels Hybrid Ready. Dit betekent dat een ATAG CV-ketel geschikt zijn om samen te werken met een warmtepomp. De CV-ketel wordt een belangrijk onderdeel van de nieuwe zgn. hybride verwarmingssystemen; één installatie, bestaand uit een warmtepomp én CV-ketel die met elkaar samenwerken.

De warmtepomp zal het grootste deel van de verwarming voor haar rekening nemen. Met een hybride verwarmingssysteem is er minder aardgas nodig. Zo wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. CO2 wordt als één van de veroorzakers gezien van de gevolgen van de wereldwijde klimaatveranderingen.De ATAG Energion M Hybrid warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht en kan verwarmen, koelen en warm water leveren mét en zonder gas. De warmtepomp werkt samen met je (bestaande of nieuwe) cv-ketel. De warmtepomp verwarmt op een CO2-neutrale manier jouw huis en de ketel springt bij als er bijvoorbeeld sprake is van een lage buitentemperatuur of als de warmtevraag groter is dan de pomp biedt.

Deze zgn. hybride verwarmingssysteem speelt een belangrijke rol in de energietransitie van de bestaande bouw en kan als tussenoplossing dienen mocht je later je huis volledig elektrisch – all-electric - willen verwarmen.
De ATAG SelectDealer is de expert die je kan vertellen wat voor jou de beste oplossing is. Zoek hier de ATAG SelectDealer bij jou in de buurt.

Meer van ATAG Verwarming
Reacties