Foto: panasonic-Aquarea-All-in-One-Compact

Panasonic Aquarea-units gecertificeerd als Passive House Component

De lucht-water-warmtepompen en ventilatie-unit van Panasonic zijn gecertificeerd dankzij hoge prestaties, uitzonderlijk comfort en lage energiekosten.

Panasonic Heating & Cooling Solutions kondigt aan dat de zeer efficiënte Aquarea All-in-One Compact- en Bi-Bloc-warmtepompen, evenals de ventilatie-unit met warmteterugwinning, allemaal zijn gecertificeerd als Passive House Component door het gerespecteerde Passive House Institute (PHI).

PHI is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat een cruciale rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van het Passiefhuis-concept, dat wordt beschouwd als een gebouw dat "echt energiezuinig, comfortabel en betaalbaar tegelijk" is. Het is de enige internationaal erkende, prestatiegerichte energienorm in de bouw. Passiefhuis is een vrijwillige norm (maximaal 15 kWh/m² per jaar) voor energie-efficiëntie in een gebouw, die de ecologische voetafdruk van het gebouw verkleint. Het resulteert in zeer energie-efficiënte gebouwen die weinig energie nodig hebben voor verwarming of koeling.

Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG)

"Het is een eer om zo'n belangrijke certificering te ontvangen voor onze units uit de zeer geavanceerde Aquarea-reeks ", vertelt Jeroen Klijn, Head of Sales & Key Account bij Panasonic Heating & Cooling Solutions in Nederland. “Deze Passive House Component-certificering is een onderdeel van ons doel om Nearly Zero Energy Buildings (BENG) te helpen creëren.”

De lucht-water-warmtepompen en ventilatie-unit van Panasonic zijn gecertificeerd dankzij de hoge prestaties, het uitzonderlijke comfort en de lage energiekosten. De innovatieve Aquarea-technologie zet warmte-energie in de lucht om in warmte, waardoor de CO2-uitstoot en de impact op het milieu worden verminderd in vergelijking met conventionele boilers en verwarming. Panasonic is een van de weinige fabrikanten die warmtepompmodellen van 3 kW produceert, wat de meeste passiefhuis-gebouwen gebruiken, omdat het energievoorziening en een hoog rendement mogelijk maakt. Het zijn momenteel de enige lucht-water-warmtepompen in de markt met een Passive House Component-certificaat.

Milieuvisie 2050

Panasonic is al lang pionier in het creëren van energiezuinige verwarmings- en koelingsunits. Een van de belangrijkste drijfveren bij het ontwikkelen van de nieuwste innovaties is de Milieuvisie 2050, die ervoor zorgt dat een positieve bijdrage aan de samenleving wordt geleverd door de hoeveelheid gebruikte energie te verminderen en schone energie te gebruiken.

Lees hier meer over de Panasonic-oplossingen.

Meer van Panasonic
Reacties