Nieuwste warmtepompboiler LG: efficiënte en milieuvriendelijke prestaties

De compressor verhoogt de verwarmingsprestaties en verlaagt het energieverbruik terwijl slimme functies zorgen voor een verbeterd gebruiksgemak.

13 Februari 2021

LG Electronics (LG) kondigt een geavanceerde-, compacte- en energiebesparende warmtepompboiler aan. Het nieuwe model, een CES Innovation Award-winnaar, wordt aangedreven door de LG DUAL Inverter compressor. Deze compressor bevordert snelle en effectieve verwarming van sanitair water, terwijl het tegelijkertijd ook zorgt voor een lager elektriciteitsverbruik.

Een duurzame compressor

De warmtepompboiler is de ideale oplossing voor huiseigenaren die bewuster willen omgaan met het milieu. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving dat vervolgens wordt gebruikt om sanitair water te verwarmen. Met een warmtepompboiler wordt tot wel 74 procent minder elektriciteit verbruikt dan met een elektrische boiler1. Doordat de boiler gebruik maakt van elektriciteit in plaats van gas, zorgt het tevens voor minder CO2 uitstoot. Daarnaast kan de warmtepompboiler ook koude lucht verspreiden om een ruimte te verkoelen.

De waterpompboiler is beschikbaar in een variant met een capaciteit van 200 en 270 liter, beschikt over energielabel A+ en A++2, is erg compact én heeft een strak en modern uiterlijk. Bovendien geldt voor zowel de compressor als de watertank een garantie van 10 jaar.

Ook is het mogelijk om de warmtepompboiler aan te sluiten op zonnepanelen. Hierdoor wordt op een duurzame manier stroom opgewekt voor het verwarmen van het tapwater.

Een slimme waterverwarmer

Tevens is de slimme warmtepompboiler te verbinden met Wi-Fi, waardoor het apparaat te besturen is met LG's mobiele ThinQ app3. Met deze app kunnen gebruikers het systeem op afstand bedienen en monitoren én kunnen ze regelmatige onderhoudsherinneringen ontvangen. Bovendien hebben gebruikers ook de mogelijkheid om de watertemperatuur te controleren met behulp van de planningsfunctie.

"De nieuwe LG warmtepompboiler weerspiegelt onze toewijding aan het aanbieden van hoogwaardige producten die minder invloed hebben op de energiekosten van huishoudens", aldus Richard de Waal, Directeur bij LG Air Solution. "LG blijft continue milieuverantwoorde oplossingen ontwikkelen die het dagelijks leven van de consument wereldwijd comfortabeler maken."

Als winnaar van iF Design, Red Dot en IDEA heeft de LG warmtepompboiler een strakke, moderne stijl en is het apparaat gemakkelijk te installeren. De LG warmtepompboiler is vanaf het eerste kwartaal van 2021 in heel Europa verkrijgbaar.

Meer informatie: www.lgklimaat.nl

Reacties