Foto: 2018-04/vaillant-1.jpg

Van het koudste punt naar het gezelligste plekje in Zweden

In het noorden van Zweden ligt het dorpje Naimakka, met als enige inwoner Ake. 80 jaar oud en verantwoordelijk voor het weerstation van Naimakka.

Hij woont hier al zijn hele leven en krijgt nauwelijks bezoek. Dat is logisch, want de temperatuur kan hier dalen tot -40 °C. Op een dag kreeg Åke een idee om meer bezoek te krijgen: hij zou van Naimakka de gezelligste plek in Zweden maken.

Wat hij deed? Hij liet een warmtepomp van Vaillant komen, bouwde een koepel over het weerstation en vroeg aan de installateur of hij de plek kon verwarmen. Zo werd dit steenkoude plekje al gauw het warmste punt in Zweden en bovenal het gezelligste. Voordat Åke het wist, stroomde het bezoek binnen.

Als je daar een warmtepomp kunt installeren, kan het overal. Het voordeel van Vaillant’s warmtepompen is dat het vooraf geconfigureerde oplossingen zijn. Ze kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en ook snel worden aangepast aan de wensen van de woonomgeving. Ook zijn ze smal en compact, waardoor ze geschikt zijn voor alle woonomstandigheden. Inmiddels kan Åke zijn warmtepomp niet meer missen.

Wilt u ontdekken welke warmtepomp het beste bij uw situatie past? Gebruik dan de Warmtepomp Selector van Vaillant. Hiermee ontdek je of een warmtepomp een verstandige keuze is voor uw woning, krijg je direct een productadvies, een potentiële besparing en aanvullende informatie voor het benaderen van een installatiebedrijf voor een vrijblijvend advies op maat.

Reacties