Foto: nibe-airline-warmtepomp

NIBE wartepomp: assortiment AIRLINE

Aanbod NIBE lucht/water warmtepompen voor nieuwbouw en renovatie groter dan ooit!

Met de introductie van twee nieuwe series monoblock lucht/water warmtepompen - NIBE F2030 en NIBE F2040 - én de uitbreiding van de serie NIBE SPLIT van zes naar elf combinatiepakketten heeft NIBE Energietechniek B.V. haar aanbod aan lucht/water warmtepompen in één klap fors vergroot.

‘En dat doen we met reden’, aldus algemeen directeur Toon van Engelen. ‘NIBE is er namelijk van overtuigd dat er in Nederland en België voor lucht/water warmtepompen uitstekende kansen liggen in zowel de nieuwbouw- als renovatiemarkt. Met onze nieuwe AIRLINE, die voorziet in een complete range zeer stil werkende warmtepompen met capaciteiten van 5 tot en met 22 kW, geven we installateurs volop de mogelijkheid om dit potentieel te benutten!’.

Nieuw: NIBE F2030 en NIBE F2040: vijf types voor ruimteverwarming en warmtapwaterbereiding

De serie NIBE F2030 is geschikt voor toepassing in nieuwe en bestaande woningen met een benodigde capaciteit van 5 tot en met 12 kW, de NIBE F2040 is geschikt voor toepassing in woningen met een benodigde capaciteit van 5 tot en met 16 kW.

Afhankelijk van de vermogensbehoefte kunnen maximaal acht warmtepompen in cascade worden opgesteld. De installatieprocedure is bij beide series zeer eenvoudig, onder meer doordat standaard flexibele slangen worden meegeleverd voor het aansluiten van de buitenunit. Voor de nieuwe monoblock lucht/water warmtepompen zijn verschillende accessoires en binnenunits beschikbaar, waardoor tal van aanbevolen configuraties mogelijk zijn. Zo zijn de warmtepompen te combineren met onder meer een NIBE boiler, zwembadverwarming, zonlichtpanelen en andere externe verwarmingsbronnen (zoals gas, elektriciteit of stadsverwarming) en klimaatsystemen met verschillende temperaturen.

Kenmerken NIBE F2030

- Keuze uit twee buitenunits: F2030-7 en F2030-9
- COP-waarden behoren tot de beste in de markt
- Bereiding van cv-water met een toevoertemperatuur van 65 °C bij een buitentemperatuur van -10 °C en 63 °C bij een buitentemperatuur van -25 °C
- Zeer laag geluidsniveau

Kenmerken NIBE F2040

- Keuze uit drie buitenunits: F2040-8, F2040-12 en F2040-16
- Voorzien van inverter-gestuurde compressor
- Uitstekende opstellingsmogelijkheden dankzij bescheiden afmetingen

NIBE F2300: twee types voor grotere woningen en utiliteitsgebouwen

De serie NIBE F2300 vormt qua capaciteit de bovenkant van de lucht/water warmtepomprange van NIBE en is met name geschikt voor grotere woningen en utiliteitsgebouwen met een benodigde capaciteit van 12 tot en met 22 kW. Door maximaal negen warmtepompen in cascade op te stellen, kan een verwarmingsvermogen van liefst 180 kW worden gerealiseerd. Ook voor de NIBE F2300 biedt NIBE een breed scala aan accessoires en binnenunits om de efficiëntie van de warmtepompen te optimaliseren, de hoogst mogelijke besparingen te realiseren en systeemconfiguraties met onder meer een NIBE boiler, zwembadverwarming, zonlichtpanelen en andere externe verwarmingsbronnen mogelijk te maken.

Kenmerken NIBE F2300

- Keuze uit twee buitenunits: F2300-14 en F2300-20
- Geschikt voor ruimteverwarming en warmtapwaterbereiding
- COP-waarden behoren tot de beste in de markt
- Bereiding van cv-water met een toevoertemperatuur van 65 °C bij een buitentemperatuur van -10 °C en 63 °C bij een buitentemperatuur van -25 °C
- Laag geluidsniveau
- Geschikt voor zowel monovalente als bivalente systemen met o.a. een (bestaande) cv-ketel.
- Ideaal voor zwembadverwarming.

NIBE SPLIT-programma uitgebreid naar elf combinatiepakketten

Op basis van de bestaande componenten uit het NIBE SPLIT-programma is het aantal combinatiepakketten uitgebreid van zes naar elf. Hierdoor biedt NIBE nu een combinatiepakket voor kleine, gemiddelde én grote woningen zonder warmtapwaterbehoefte, met een normale warmtapwaterbehoefte of met een grote warmtapwaterbehoefte. Naast diverse binnenunits zijn buitenunits beschikbaar in vermogens van 8, 10 en 16 kW. De binnenunits bestaan uit een alles-in-één unit met een geïntegreerde boiler (270 liter) met een warmtapwaterspiraal óf uit een hydrobox met een separate boiler van 300 of 500 liter.

Kenmerken NIBE SPLIT

- Verwarming, koeling en warmtapwater op maat voor elk woningtype
- Uitstekend toepasbaar in nieuwbouw en renovatie
- Optimaal rendement (COP) voor verwarming, koeling en warmtapwaterproductie
- Geschikt voor monovalente én bivalente systemen, onder meer met (bestaande) cv-ketel en zonlichtsysteem
- Vloerkoeling mogelijk op alle buitenunits (alle buitenunits zijn ook geschikt voor koeling via ventilatorconvectoren)
- Efficiënt en zeer energiezuinig
- Eenvoudig te installeren

Meer informatie: www.nibenl.eu

Lees hier meer over de werking van de verschillende soorten warmtepompen.

Publicatiedatum: 5 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties