Hybride warmtepomp Elga Ace maakt verduurzamen betaalbaar en effectief

Tijdens de VSK 2020 lanceerde Remeha een nieuwe hybride warmtepomp: de Elga Ace.

10 Februari 2020

De Remeha Elga Ace biedt uitkomst bij het verduurzamen van met name bestaande woningen. In alle gevallen vormt de Elga Ace een haalbare, betaalbare en realistische eerste stap. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De cv-ketel wordt dan alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van warm tapwater. Zo kunnen bewoners tot wel 25% besparing op hun energierekening.

Belangrijk daarbij is dat een hybride verwarmingsconcept niet alleen een oplossing biedt voor nu, maar zeker ook voor de toekomst. Zo functioneert de hybride warmtepomp ook uitstekend in de samenwerking met een cv-ketel op waterstof, zowel in het bijmengingsscenario van 20% als bij het overschakelen naar 100% waterstof.

Hybrid Hero op de VSK

Met de beproefde technologie van de Elga, aangevuld met bijna honderd jaar ervaring in het ontwikkelen van cv-ketels en warmtepompen door de BDR Thermea Group, zet Remeha een nieuwe norm in hybride warmtepompen neer. De Elga Ace is in één keer de hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt.

Efficiënt en effectief

Door de optimalisering van het technisch concept van de Elga Ace behaalt het systeem nu een zeer hoog rendement (COP). Daarnaast stuurt de Elga Ace als enige in de markt de cv-ketel aan middels OpenTherm. Hierdoor blijft de modulerende werking van de cv-ketel in stand en produceert de cv-ketel nooit meer warmte dan nodig is. Daarmee is het de best presterende en renderende hybride installatie. 

Samen met elke cv-ketel

De Elga Ace werkt samen met alle merken hr-ketels, is zeer compact en past bij elk type afgiftesysteem. Hij werkt zelfs in combinatie met stadsverwarming. De gasketel of stadsverwarming springt alleen bij als dat voor de verwarming echt noodzakelijk is of als de woning warm tapwater nodig heeft. De Elga Ace heeft het energielabel A++, waardoor alleen al de plaatsing van dit toestel een woning tot twee Energielabel-stappen kan verbeteren. Met zijn compacte afmeting en lichte gewicht is het toestel gemakkelijk te tillen en past hij in bestaande woningen praktisch altijd direct naast of in de buurt van de cv-ketel.

Eenvoud & Snelheid

De koppeling tussen de cv-ketel en de Elga Ace gebeurt via een open verdeler zodat de installateur minder leidingen hoeft aan te brengen. Daarbij kan hij gebruik maken van de Remeha Smart Start App, die de vakman stap voor stap door het inbedrijfstellingsproces leidt. Met de vooraf ingestelde keuzeprogramma’s van het toestel, verloopt de ingebruikname snel en is de installatie eenvoudig volgens de wens van de gebruiker in te stellen. Met de Bespaartool en de Van Gas Los-garantie die Remeha biedt, maakt de ketelfabrikant het voor elke installateur eenvoudig om de mogelijkheden en voordelen van verduurzaming via een hybride installatie aan zijn klanten voor te leggen.

Highlights op een rij

- Hoogste rendement in de markt
- Snel en gemakkelijk binnen 1 dag te installeren
- Door compacte afmetingen zelfs in kleine ruimtes te plaatsen
- Zekerheid met de ondersteuning van Remeha tijdens het hele proces
- Lucratieve terugverdientijd door scherpe aanschafprijs en subsidie

Reacties