Profielfoto van Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Veldhuizerweg 12, 6741 HH Lunteren
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Vocht in huis? De Solar Star gebruikt de zon om te ventileren

De Solar Star is een mechanische ventilator die op natuurlijke basis werkt. Het ventilatiesysteem wordt van stroom voorzien door een zonnepaneel.

De Solar Star is een mechanische ventilator die op natuurlijke basis werkt. Het ventilatiesysteem wordt van stroom voorzien door een zonnepaneel, waardoor het systeem energieneutraal werkt. Gebouwen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd en hebben een hoge luchtdichtheid. Goede ventilatie is daarom steeds belangrijker. De Solar Star ventileert een ruimte en voert tegelijkertijd ook CO2, radon en stofdeeltjes af. Daarnaast verdrijft het fluisterstille ventilatiesysteem warmte en vocht. De ruimtes waar geventileerd wordt, moeten wel voorzien zijn van luchtaanvoer, bijvoorbeeld via een luchtrooster

Vocht in huis: waar komt het vandaan?
Vooral tijdens de herfst is een goed ventilatiesysteem belangrijk. Doordat er meer regen valt, krijgen muren en daken meer vocht te verduren. De zon schijnt minder fel, waardoor het vocht minder verdampt. Bovendien blijven in de herfst deuren en ramen vaker dicht, met als gevolg een ongezond binnenklimaat. Vocht in huis kan zelfs schimmels veroorzaken. Ook lang douchen, koken zonder te ventileren of nat wasgoed veroorzaakt vochtophopingen in huis. Door op de juiste manier te ventileren, hou je het binnenklimaat gezond.

De Solar Star is toepasbaar op elk dak
De Solar Star is toepasbaar op elk dak. Eenmaal geïnstalleerd heb je er geen omkijken meer naar. Voor de installatie op het dak en de waterafdichting wordt gebruik gemaakt van dakdoorvoeren van het Solatube®-daglichtsysteem. Zo weet je zeker dat je Solar Star perfect op je dak past. Bovendien speelt het ventilatiesysteem in op de eisen van duurzaamheid. Met een Solar Star heb je voor het koel houden van je ruimtes geen energie meer nodig. Dat is beter voor het milieu en je portemonnee. Of je nu een magazijn, zolderkamer, klaslokaal of een dierenstal wilt ventileren: de Solar Star is overal toepasbaar!

Neem contact op voor meer informatie.