Foto: /280641.jpeg

Vasco introduceert fluisterstille en energiezuinige ventilatie-unit C400

Vasco heeft het ventilatieprogramma verder uitgebreid met de fluisterstille ventilatie-unit C400.

Vasco heeft het ventilatieprogramma verder uitgebreid met de fluisterstille ventilatie-unit C400.

De nieuwe unit is speciaal bedoeld voor afvoerventilatie en is een aanvulling op het vorig jaar gelanceerde D400 balansventilatiesysteem voor aan- en afvoerventilatie met warmteterugwinning.

 

Het nieuwe C400 ventilatiesysteem zorgt voor de afzuiging in de zogenaamde 'natte' ruimtes, zoals badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. De verse lucht komt binnen via luchtroosters boven de ramen in de droge ruimtes. Via de doorstroomopeningen ontstaan een optimale luchtcirculatie en -kwaliteit in de hele woning. De zuinige en geluidsarme borstelloze gelijkstroomventilatoren garanderen daarbij een minimaal energieverbruik.

De nieuwe C400 is aan de binnenzijde voorzien van geluidsabsorberend materiaal waardoor de C400 tot de stilste ventilatiesystemen op de markt behoort. Dit 'Silent Ventilation'-principe is niet alleen te danken aan de actieve geluidsisolatie, maar ook aan het Easyflow kanalensysteem dat zorgt voor een geruisloos transport van de lucht door de woning.

De Vasco C400 is flexibel en gemakkelijk te installeren en demonteren. Dit vereenvoudigt niet alleen de werkzaamheden voor de installateur, maar zorgt er ook voor dat de ventilatie-unit onderhoudsvriendelijk is. De afmetingen van de C400 bedragen 470 mm x 460 mm x 311 mm (h x b x d); de capaciteit is traploos instelbaar van 100-400 m³/h bij 200 Pa. Verder is de unit voorzien van een 3-standen schakelaar en 2 x 150 mm en 3 x 125 mm luchtkanaalaansluitingen.

Volgens hetzelfde Silent Ventilation-principe als de C400 werkt, kan ook worden gekozen voor de zogenaamde 'balansventilatie' (D400). Hierbij wordt lucht uit natte ruimtes afgevoerd en tegelijk eenzelfde hoeveelheid verse buitenlucht toegevoerd in de woon- en slaapkamers. Standaard is het D400-systeem uitgerust met warmteterugwinning, wat het dankzij een hoog thermisch rendement extra energiezuinig maakt.

Meer informatie: www.vasco.be.

Publicatiedatum: 15 maart 2012

Reacties